Открийте ни и в

Swing

Sofia Welcomes the Streets of London на Beefeater предстои!

публикувано

на

Sofia Welcomes the Streets of London на Beefeater предстои! 139

В края на месеца улиците на София ще звучат като тези на емблематичните лондонски квартали като Сохо, Камдън Таун и Шордич. Скаутите на Beefeater – Насо Русков от Babyface Clan и водещите на музикалното шоу Фалшименто подбраха деветима музиканти (или бъскъри, както ги наричат на Острова), които ще донесат със себе си цялата спонтанност,  непринуденост и енергия на уличното изпълнение. SOFIA WELCOMES THE STREETS OF LONDON е серия от мини концерти, която започва на 29 юни и продължава до 7 юли.

Деветима музиканти с девет вдъхновяващи истории, сред които тази на 21-годишната Sophie DeBattista, спечелила официалното състезание за бъскъри, организирано от кмета на Лондон; Jazz Mino, финансирала издаването на първия си сингъл с изпълнения на укулеле в лондонското метро; Wolfe Sunday, според когото използването на истинското име, когато си артист е претенциозно, затова избира псевдоним вдъхновен от любимия си писател и персонаж от Робинзон Крузо. Всеки от тях е намерил причина да излиза на улицата и да дава своята музика срещу това, което минувачът би му върнал в замяна – монети в шапката, подарък, пуснат в китарата или минута време.

“Уличните музиканти имат способността да променят града, страхотен пример за това е Камдън Таун, където човек може да свири спокойно без да нарушава немалкото лондонски регулации. Кварталът се превърна в тотално различно и артистично място и за всичко са виновни бъскърите” – това ни разказа Catherine Tarrant, която свири на улицата от 2 години и се запалила от баща си Rick, който го прави вече повече от 15 години.

Жанровете варират от фолк, инди и поп до по-алтернативен звук, а инструментите са както класическите пиано и китара, така и по-нетрадиционното укулеле.

Вдъхновен от техните истории, Beefeater се превръща в посланик на свободния дух. Лондонските бъскъри ще изпълняват своята музика на софийски терен, а ти ще можеш да опиташ авторски, инспирирани от брит културата коктейли, създадени за случая от барманите на девет от най-добрите барове в централното каре на София – Memento (НДК), By The Way, Memento (Витошка), Cocktail Bar, Memento (Раковски), Tobacco, 365, Once Upon A Time, Flip Flop. За визията на сцените пък ще се погрижи един от най-креативните визуални артисти – Brave Moustache. Подробна карта с локациите, както и актуална програма кого и кога можеш да чуеш – търси на www.beefeaterbg.com.

Картата търси още в актуалния брой на Go Guide и прeдстоящите на Програмата и Capital Light.