Connect with us

Джаз

SOHO е горд домакин на джаз проекта на дуото Александър Логозаров и Арнау Гарофе

Avatar

Публикувано

на

SoCONCERT поредицата продължава и през тази година в зелената къща, осигурявайки поредната порция храна за душата под формата на майсторски добър джаз.

На 2 февруари от 20 ч. талантливите Александър Логозаров (китара) и Арнау Гарофе (саксофон) ще представят проекта си, в който ролите на водещ и акомпаниращ се размиват в името на музикалното единство. Вдъхновени от малката обиколка, която правят из България през изминалата есен, двамата музиканти откриват “химията” и звученето си в предизвикателния формат на дуото.

SoCONCERT: The Chamber Sessions ще удостои почитателите на джаза с една своебразна интерпретация на музиката на Дюк Елингтън, Телониъс Монк, Джон Колтрейн, Хорас Силвър и някои от превърналите се в “стандарти” бродуейски теми. Този репертоар е най-малкото обичаен за джазмените, но именно той дава на Александър и Арнау така необходимата рамка за свобода на комуникация и спонтанност във формата.

ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ:

Александър Логозаров завършва джаз китара в Холандия. Там има възможността да свири с музиканти като Ранди Брекер, Майкъл Муур, Кенди Дълфър и други. Със свои и проекти на колеги пътува в Северна Европа, а заедно с групата си Logo3o печели наградата за най-добра формация на джаз фестивала в Браила през 2015. На българската публика е познат от “Лилия Илиева и Минимум квартет”, “Браз Асоциация Биг Бенд” и концертните серии Jazztory.

Advertisement

Арнау Гарофе, родом от Каталуния, завършва джаз образованието си в Холандия. По време на престоя си там свири с Филип Харпър от легендарната група Джаз Месенджърс, Ерик Инеке, Крис Хусенс и други. Свирил е на легендарния Норд Сий Джаз фестивал в Холандия, както и на множество клубни и фестивални сцени в Белгия и Испания. През 2016 печели наградата за най-добър инструменталист на джаз фестивала в Браила, а на българската публика е познат от участията си “Браз Асоциация Биг Бенд”, проекта на Христо Йоцов – Jazz Cats и концертните серии Jazztory.

Continue Reading
Advertisement