Connect with us

Джаз

SOHO е новият домакин на формата JAZZtory и в първото си издание ще представи музиката на Джони Мичъл

Avatar

Публикувано

на

cover photo SoCONCERT JazzStory for Joni Mitchell 22.12.16

Последното събитие за годината в зелената къща ще затвори цикъла отново с храна за душата под формата на поредицата SoConcert с майсторски добра джаз музика – този път с вече наложилия се формат “Jazztory”.

Коледното издание на JAZZtory ще отдаде почит към изключителната музика и личност на Джони Мичъл, с участието на джаз вокалистката Лилия Илиева и музикантите Александър Логозаров – китара, Шибил Бенев – китара/пиано, Михаил Иванов – бас и  Борислав Петров – барабани и водещ.

SOHO става горд нов домакин на вече наложилия се формат “Jazztory”. Чрез него ще ставаме свидетели на историята на Американския джаз, потапяйки се в автентичните му звуци в уютната обстановка на зелената къща. Ще получаваме музиката, заедно с цялостния й контекст и културна динамика. Всяка презентация е фокусирана върху значим джаз изпълнител, ансамбъл или албум. Филми, снимки, статии, интервюта, истории и клюки, за да разберем какво слушаме и защо звучи по този начин. Музикантите от ‘Jazztory Бенд’, които всеки път ще са в различен състав, в зависимост от трибюта, ще ни придвижват с музикална ‘машина на времето’ в началото или средата на ХХ век в Ню Йорк, Чикаго, Бостън или Ел Ей. Ще слушаме джаз и научаваме детайли за него, ще изграждаме вкуса си, можейки да оценим по достойнство тази магична форма на изкуство.

Джони Мичъл е вокалистка, поетеса, художничка, композитор, музикален продуцент, политически активист и еколог. Един от най-големите музикални творци на XX век. Творчеството й е предимно в областта на популярната поетична песен, но е силно повлияно от джаз музиката, тъй като тя работи и поддържа много близки отношения с велики джаз музиканти като Джако Пасториус, Чарлз Мингъс, Уейн Шортър, Хърби Хенкок, Пат Матини. От своя страна, Джони Мичъл е много сериозно музикално влияние за много вокалисти, музиканти и композитори от сферата както на поп музиката, така и джаза. Носителка е на четири награди Грами, включително и за цялостен принос към музиката (2002г.).

Continue Reading
Advertisement