Connect with us

EDM

Soul Fiction и Ubuntu Messengers празнуват Деня на Африка на 28 май

Avatar

Публикувано

на

Africa Day 2016 DJ Rancido

снимка: Rancido, ПР

Близо 16-часова програма с дневни танцувални и музикални работилници и диджей Рансидо от Холандия през нощта очакват всички почитатели на афро културата в българската столица.

На 28 май Soul Fiction и Ubuntu Messengers влизат в сътрудничество, за да осъществят значима обща кауза – да обединят българи и африканци по случай честването на Световния ден на Африка. Очаква се празник на сетивата под формата на разнообразна дневно-вечерна програма, която ще се пренесе на изцяло клубно ниво в по-късните часове, заедно с едно от най-актуалните и интересни имена на афро и дийп хаус сцената в Холандия – младият и перспективен диджей и продуцент Rancido.

Младите активисти Мария Косса и Миряна Ташкова (Ubuntu Messengers) слагат началото на празника още в 14:30ч  в пространството на новооткрия бар Петък (ул. „Гурко“ №19), чиито специално пригодени екстериор и интериор непременно ще пренесат посетителите в райските земи на Слънчевия континент. Те ще имат възможността да чуят вълнуващи истории за далечни страни, разказани от Клуб на пътешественика, да се включат в музикални и танцови работилници и да опитат вкусна африканска национална храна. След 18ч. в събитието ще се включат и Global Vision Circle, които са добре познати като организатори на събития по случай Деня на Африка през изминалите години. Преживяванията през целия ден ще ни настроят подходящо на африканска вълна, която ще се пренесе след 22ч. в бар Tell Me, където холандският майстор на афро-бийт груува Rancido, в компанията на George Quest и Soulful Traveller (Soul Fiction), ще се погрижат танците да не спират до сутринта.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“640″]Africa Day 2016 - Harita Asumani[/media-credit]

Rancido или Randy Tjon-A-Fon е един от най-ярките представители на съвременнната афро бийт хаус сцена в Холандия. Роден през 1983г, в младежките си години е запален по графитите и брейк денсинга, но музиката го печели и за това той решава да й се отдаде напълно. През 2007г. издава първата си плоча – ‘’Salsa Sundae’’, а две години по-късно става резидент на поредицата партита Soul Heaven, които се организират в култовия амстердамски клуб Paradiso, където редовно гостуват имена като Kerri Chandler, DJ Spen, Mr. V, Dennis Ferrer и много други. Именно там успява да се наложи не само като подуцент и ремиксатор, а и като динамичен диджей, който успява по много адекватен начин да прокарва новите тенденции в афро и дийп хаус музиката. Не закъснява и със създаването на негов собствен лейбъл – Deep Journey, където Rancido представя своите виждания за съвременната клубна музика. Негови парчета могат да бъдат намерени в каталозите на големи компании и лейбъли като VEGA Records, BBE, Innervisions, Nite Grooves, King Street Sounds, Offering, Atjazz, Tribe и други, а през 2014г. Rancido успява да се изкачи до четвърто място в престижната класация на Traxsource за най-добри афро хаус изпълнители.

Advertisement

Подробна  информация за програмата по случай Деня на Африка можете да намерите на страницата на Soul Fiction, на страницата на Ubuntu Messengers, както и като се присъедините към събитието във Фейсбук.

Continue Reading
Advertisement