Connect with us

Музика

Stacey Pullen на Takeover в Yalta Club

Avatar

Публикувано

на

Stacey Pullen 1

stacey pullenTAKEOVER продължава силната поредица от гости със STACEY PULLEN – истински иноватор от втората вълна на детройтското техно, израснал под опеката на легендарната тройка Derrick May, Juan Atkins и Kevin Saunderson. Детройтската легенда свири в Room 2 на YALTA CLUB на 21 март.

Още от дете, Stacey започва да свири на флейта и всевъзможни музикални инструменти и развива слабост и забележителни познания за аналогови инструменти и перкусии, които му помагат да участва успешно в американските турнета на много училищни банди. Последното няма как да не го подготви за трудния живот на пътуващия музикант, но Stacey има поглед от първа ръка благодарение на баща си, който е музикант в 70-тарската Motown група The Capitals. Американецът прекарва основополагащите си години в легендарния клуб The Music Institute, където танцува на сетовете на Alton Miller и Chez Damier. Първите му реализирани продукции са резултат от работата му върху различни ремикси с Kevin Saunderson през 1992. Дебютният сингъл на Pullen излиза през 1993 за експерименталния лейбъл на Derrick May, последван и от първия му албум Theory Of Silent Phase по псевдонима Silent Phase година по-късно. Оттогава досега Stacеy издавал за Cadenza, Virgin, !K7и собствения му лейбъл Black Flag под различни псевдоними.

Диджейската кариера на Pullen започва да се развива още в началото на 90-те, докато живее в Амстердам заедно с Derrick May и свири с него всеки уикенд на гигове в малки клубове из цяла Европа, но решителността да се докаже и способността да пуска детройтско техно и други разнообразни стилове му помагат да си осигури участия в институции като лондонските клубове Ministry of Sound и The End, а също и в парижкия Rex Club. Дори и след като е връща да живее обратно в Детройт, Stacey продължава да лети всеки уикенд за гигове по света и в Европа, която обича. С годините, Stacey Pullen става известен със своите дълги, експериментални, много еклектични и соулфул пътешествия зад пулта, които продължават поне по пет часа. Всеки негов сет е като селекция от най-доброто от електронната музика през последните няколко десетилетия. Stacey Pullen свири на винил и дигитални носители за най-новата продукция, която е записал или получил от други продуценти. Не става дума за един или друг стил, а за пускане със страст и стремеж към иновация, които му позволяват да не се повтаря. Голяма част от траковете, които свири, са версии на парчетата, които е завършил по пътя към предстоящия си гиг.

Билетите за събитието струват 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в YALTA CLUB. Възползвайте се от възможността да си закупите клубна карта TAKEOVER, която струва 80 лева и ви осигурява достъп до всички партита от поредицата до края на 2015 година.

STACEY PULLEN_21.03

Continue Reading
Advertisement