Connect with us

Музика

STOP THE SCHIZO И COMASUMMER С ОБЩ КОНЦЕРТ НА 22 МАРТ


Avatar

Публикувано

на

StopTheSchizo Stroeja

Две от актуалните на българската алтернативна сцена групи готвят общ концерт тази седмица. STOP THE SCHIZO и  COMASUMMER ще се съберат за първи път на една сцена на 22 март, сряда, в  Строежа – на Леге 10.  

Събитието стартира точно в 22:00 ч. – със сет на STOP THE SCHIZO, за които това е едва втори гиг от създаването им, но музикантите са добре познати в средите от други настоящи и предишни свои проекти. От 23:00 ч. е ред на COMASUMMER, а вратите на клуба отварят в 20:00 ч.

Comasummer смесват Psychedelic, Garage, Shoegaze и Stoner Rock. Идеята за това се заражда в началото на 2014 г. в София. Първия си лайв изнасят през март 2015-а – само 20 дни след попълването на своя лайнъп. Заедно с Doesn’t Frogs организират концерта Rocket Psyence Night. Забиват с The Shivas, Temple of the Smoke, The Noise Figures, Babyface Clan, Center, Soundprophet и др. През 2016 г. предприемат турнета в Гърция, Македония, Сърбия и Унгария с гръцките групи Whereswilder и Nerrves. През същата година реализират и мини фестивала Rocket Psyence Fest. Дебютният им албум се нарича “Out of the Sun”. Той е продуциран от групата и в края на 2015 г. е издаден от американския лейбъл Custom Made Music.

Stop The Schizo са Антон Велев, Владо Левиев, Дечо Таралежков и Михаил Делирадев, в различна степен познати на алтернативната българска публика от групи като Mental Architects, Балканджи и Violet Vanilla, Cigaretta, Lovers Of The Bomb и Кълн. Събират се през 2014-а с амбициозната задача да правят поп музика, но резултатът от усилията им без да иска се нарежда в графата на алтернативния рок, амалгама от най-различни негови проявления. За да избягва излишните дискусии по темата, групата въвежда новия бутиков жанр „БИО метал“, в който засега е единственият регистриран творец. Дебютното им „Start EP„, издадено през лятото на 2016-а, към момента е налично само в дигитален формат на https://stoptheschizo.bandcamp.com/, както и във всяка стрийминг платформа.

Билетите за общия концерт на 22 март са вече в продажба в мрежата на Eventim.bg – на цена от 10 лв. Каси: щанд EVENTIM – ул. „6-ти септември“, щанд EVENTIM – The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е ограничен до 150 – препоръчва се предварителното им закупуване!

Advertisement

Страница на събитието във Фейсбук:
Stop The Schizo & Comasummer – Live at Club Stroeja – 22/03/2017
https://www.facebook.com/events/334368926959516/

Stop The Schizo
FB page: https://www.facebook.com/StopTheSchizo

Stop the Schizo – Dance For Tomorrow (Official Video)

 

Advertisement

Comasummer
FB Page: https://www.facebook.com/comasummer

I’M WITH THE BAND Sessions 07: Comasummer – Out of the Sun

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement