Connect with us

Tехнологии

TaeJong Jay Yang, Samsung: Иновация, свързаност и колаборация за по-дълбоко разбиране със Samsung Wellness

Avatar

Публикувано

на

TaeJong Jay Yang Samsung Wellness

Следващата седмица Samsung ще представи най-новата линия иновативни продукти, създадени да подобрят ежедневието на потребителите, включително нововъведения, които подпомагат фитнес и уелнес навиците им. Преди представянето им и с наближаването на следващата стъпка към здравните иновации, бихме искали да споделим нашата философия, която стои зад нашите постижения и прогреса ни до момента.

Светът навлезе в нова ера на грижа за здравето и добрата форма – свидетели сме на нарастващо желание на по-многопластово разбиране на здравословното състояние. В миналото здравето беше семпла концепция с еднозначна дефиниция. Днес всеки определя благосъстоянието си по това какво то означава в лична перспектива. За да обединим и удовлетворим изискванията на всички потребители и да подпомогнем постигането на целите им, свързани със здравето, ние в Samsung направихме така, че всеки да има достъп до ресурсите, които са му необходими, така че да може да работи за това да стане най-добрата версия на себе си.

За тази цел сме фокусирани в това да поставим нови стандарти за здравни изживявания с нашата серия смарт часовници Galaxy Watch, както и в цялостното ни продуктово портфолио. Установихме три ключови стълба по пътя към целта да помогнем на хората да постигат целите си: иновации в сензорите, свързано уелнес изживяване и колаборация в индустрията.

Усъвършенствани сензори за по-задълбочени показатели

За да си създаваме по-здравословни навици и да постигаме целите си, е важно да се познаваме по-добре. За нашите потребители това начинание започва с революционния BioActive сензор на  Samsung. Той осигурява точни и изчерпателни данни за здравния статус, и дава точни  статистики и насоки, които потребителите могат да използват по пътя към техните здравни и уелнес цели.

Advertisement

За първи път въведен при Galaxy Watch4, BioActive сензорът използва специфичен единичен чип, който обединява три мощни здравни сензора – Optical Heart Rate (PPG), Electrical Heart Signal (ECG) и Bioelectrical Impedance Analysis (BIA). Неговият дизайн, проектиран да е в унисон с целите и функционалностите, подпомага ефективността и приляга удобно за подобрена точност и денонощна употреба. Това помага  на потребителите да задълбочат познанията за състоянието си, насърчава тяхната активност и развитието на полезни навици, за да им помогне да постигнат целите си.

Нашият сензор извлича данни за всички аспекти на здравословното състояние, но бихме искали да подчертаем две основни области: съня и състава на тялото. Сънят невинаги е първото, за което мислим, когато установяваме здравословни навици, но той е жизненоважен за цялостното ни здравословно състояние. Samsung приема сериозно ангажимента да помага на потребителите да имат по-добър сън. Затова ние въведохме разнообразни инструменти за проследяване качеството на съня и пуснахме персонализирана програма за подобряване на съня с цел да помогнем на потребителите да си отпочиват по-пълноценно през нощта.

Когато става дума за фитнес, целите на всеки са различни. Затова нашият BioActive сензор измерва и състава на тялото, което помага на потребителите да опознаят по-добре физическото си състояние много отвъд това да се освободят от излишното тегло. Сензорът изпраща микропотоци, за да измерва поддържаното тегло, придобитата мускулна маса, загубеното количество мазнини и нивата на вода в тялото, в съответствие с поставените цели, като помага на потребителите да постигат каквото са си заложили и да следят точно това, което ги интересува.

На фона на тези подобрения, ние оставаме изключително фокусирани върху сигурността и поверителността на събираните данни, за да дадем на потребителите ни спокойствие по време на техните занимания за поддържане на добра физическа форма. Всички здравни данни са криптирани и подсигурени на самото устройство и предпазени от Knox, за да бъде информацията на потребителите изолирана от неоторизирани източници.

Данни за здравословното състояние през всички устройства

Advertisement

Ние предоставяме инструменти, които позволяват на потребителите да проследяват цялостното си здравно състояние и кондиция, независимо дали са у дома, във фитнес залата или на път. Приложението Samsung Health с над 200 милиона активни потребители по света е в центъра на здравното изживяване на Samsung в цяла гама устройства, от смарт часовници до смартфони, таблети и дори телевизори. Приложението представлява холистичен здравен хъб, който обединява функции за фитнес, уелнес и здравен мониторинг и записва и обобщава всякакъв тип здравни данни и информация за активността, представя ги интуитивно и дава насоки как да се използват тези данни, за да се постигнат най-добри резултати. Събраната информация е изчерпателна, лесна за възприемане и насърчава положителни активности. Повече свързани устройства означава по-плавно и подобрено потребителско изживяване. Докато, например, следваш указания за тренировката си или програма за медитация на Smart телевизорите и таблетите Galaxy Tab на Samsung вкъщи, броят на приетите калории и пулсът ти се проследяват на твоя смарт часовник Galaxy Watch, но се изобразяват на по-големия екран за по-лесен достъп. Твоят Galaxy Watch разпознава и кога заспиваш, и може автоматично да затъмнява светлините и да изключва климатика в отговор на това.

Отворена колаборация означава по-добри здравни изживявания 

За да осигурим на потребителите възможно най-доброто изживяване, ние си сътрудничим с други водещи компании в областта на здравето и технологиите. Положихме солидни основи с технологичните ни решения и сме отворени за колаборация в нашата отворена екосистема, която често служи като благотворна среда за разработване на вълнуващи нови приложения, услуги и функционалности. Съвместно с Google ние създадохме Wear OS и Health Connect, така че повече потребители да могат да се присъединят към обединената платформа и да се възползват от нови услуги и решения за нуждите на всеки потребител.

Samsung интензивно работи с външни консултанти и експерти, развойни центрове и университети, за да усъвършенства проследяването и възможностите на носимите смарт устройства, включително Националната фондация за сън, Лабораторията по сън в Сан Диего и Университета в Калифорния, Изследователската лаборатория за хипоксия в Сан Франциско за проучване на съня и насищането на кислород в кръвта, Държавният университет в Луизиана, Центърът за био медицински проучвания и Раковият център към Университета в Хаваи за BIA проучвания са само някои от тях. Ангажирани сме с проучването на нови начини, по които нашите здравни решения да се прилагат в областта на медицината. В идните месеци ще бъдем фокусирани над разработването на още инструменти и ресурси в помощ на медицинската общност, и ще се стремим да дадем на потребителите по-цялостен поглед към техните здравни данни.

Обещаващото бъдеще за здравето и добрата физическа форма 

Advertisement

В последните няколко години много хора по света придобиха нови навици и интереси. За мнозина това включва по-добра информираност за физическото и ментално здраве, както и за съня. За да отговори на тези потребности, Samsung с вълнение продължава да разширява линията си смарт часовници Galaxy Watch, за да удовлетвори по-добре персоналните нужди на потребителите и особено на онези със страст към движението навън.

Нашата работа, обаче, не спира дотук. Ние постоянно се развиваме и инвестираме в проучването на нови начини да работим с доверените ни партньори. Чрез открита колаборация и целенасочени иновации, ние ще бъдем сигурни, че потребителите ни разполагат с усъвършенствани технологични решения, с които по-добре да опознават телата и съзнанието си за наистина цялостно изживяване в грижата за здравето и благосъстоянието им.

Нямаме търпение да разберем какво предстои. Не пропускайте да се присъедините към премиерното събитие Galaxy Unpacked на 10 август от 16:00 ч. българско време на https://www.samsung.com/bg/.

Continue Reading
Advertisement