Connect with us

Музика

Taylor Swift е най-успешната певица за 2022г.

Avatar

Публикувано

на

Taylor Swift Press Photo jpg

снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Taylor Swift изпраща забележителна година с множество спечелени награди и милиони продажби на десетата си студийна колекция Midnights. Американското списание Billboard призна Taylor за най-успешната певица при разкриването на класацията си за 2022г. Midnights на Swift отбеляза най-големият дебют на Taylor досега. Още преди да е приключил денят на премиерата, колекцията разби рекорда на Spotify, Аpple Music и Amazon Music за най-стриймван албум за ден в историята на музикалните платформи. Според световните рекорди на Гинес оригиналната и 3 a.m. версията на Midnights събират общо над 184 милиона слушания само в Spotify, с което Taylor е обявена за най-слушаният артист в рамките на 24 часа. В Midnights певицата изненада феновете си и с дуeт с Lana Del Rey – баладичното парче “Snow On The Beach”. Песента стана най-големият дебют на женска колаборация в историята на Spotify, надминавайки сътрудничеството на Ariana Grande и Lady Gaga „Rain on Me“.

Невиждан досега триумф Taylor отбеляза и с окупирането на целия топ 10 на класацията Billboard Hot 100 само за седмица, измествайки поп кралицата Madonna като изпълнителката с най-много парчета в листата. Swift се изравни и с Barbra Streisand за най-много №1 албуми в Billboard 200 сред жените (11) и стана единственият музикант, който прекара цяла година начело на Billboard Artist 100. С водещия сингъл в Midnights“Anti-Hero”, Taylor Swift подобри още едно свое постижение. Парчето е вече три поредни седмици на върха на британските музикални класации, което го прави и най-успешният сингъл на Swift в Обединеното кралство до момента.

Албумът Midnights излиза и се разпространява на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group, с медийната подкрепа на радио и телевизия The Voice, радио Витоша и списание DIVA.