Connect with us

Tехнологии

Tesco и Shell ще предлагат зареждане на електромобили

Avatar

Публикувано

на

Picture2

Партньорството между двете компании ще осигури на собствениците на електромобили лесен достъп до електрозарядни станции, докато пазаруват.

Shell Унгария zRt и водещата британска верига супермаркети TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. си партнират в Унгария, за да направят зареждането на електромобили по-удобно с помощта на Shell Recharge станции в магазините на Tesco в цялата страна. До 2025 г. Shell ще инсталира електрозарядни станции в повече от 100 магазина Tesco в Унгария. Партньорството подкрепя целта на Shell да се превърне в енергиен бизнес с нулеви нетни емисии до 2050 г. Tesco е поела ангажимент да постигне нулеви нетни емисии от собствената си оперативна дейност до 2035 г. и в общия си отпечатък до 2050 г.

На първия етап от партньорството съществуващите зарядни станции, инсталирани от Tesco, ще станат част от мрежата Shell Recharge, а впоследствие Shell ще инсталира още зарядни станции, като през следващите три години те ще покрият над 100 обекта на Tesco. Очаква се на паркингите на Tesco да бъдат инсталирани комбинирани станции за бързо зареждане с мощност 22 kW и 50 kW, които ще дадат удобна възможност на клиентите да зареждат своите електромобили, докато пазаруват. Всички точки за зареждане ще се захранват със 100% възобновяема електроенергия.

Коментирайки новината, Саролта Вечей (Sarolta Vecsey), ръководител на бизнеса „Мобилност“ в Shell Унгария zRt., заяви: „В Shell нашата цел е да гарантираме, че зареждането на електромобили е удобно за клиентите. Давайки им възможност за зареждане на паркинга по време на друга дейност, в случая ежедневното пазаруване, те получават бърза и лесна за използване услуга, съобразена със специфичните им нужди. Благодарение на партньорството с Tesco, ще можем да изградим ефективна национална мрежа за зареждане на електромобили в кратки срокове.“

Жолт Палинкаш (Zsolt Pálinkás), главен изпълнителен директор на Tesco Унгария, добави: „Tesco е един от пионерите в намаляването на емисиите. Ние бяхме първата компания от класацията FTSE 100, която се ангажира с научнообосновани цели, в съответствие с целта от 1,5 C на Парижкото споразумение. През 2021/2022 г. постигнахме абсолютно намаление на емисиите от собствени дейности с 52% спрямо базовата стойност от 2015 г. Разширяването на съществуващата мрежа от електрозарядни станции е част от глобалния ни ангажимент за справяне с екологичните предизвикателства, които са от особено значение за нашите клиенти, колеги и общности. Мрежата ни за електромобили осигурява устойчив избор за нашите клиенти, а зареждането, докато пазаруват, е още една малка помощ, която улеснява живота им.“

Advertisement

Разработването на мрежа от електрозарядни станции на различни обекти с Tesco е важна стъпка от развитието на мрежата Shell Recharge. Това дава възможност на клиентите да зареждат своите електромобили, когато паркират на място, което посещават за други дейности като пазаруване.

Благодарение на партньорството с Tesco, Shell допълнително разширява съществуващата си инфраструктура за зареждане на електромобили в Унгария, което ще позволи на компанията да предложи на своите индивидуални и корпоративни клиенти услуга за зареждане на електромобили с национално покритие на определени локации.

Към момента Shell управлява над 100 000 публични и частни станции за зареждане в цял свят и планира до 2025 г. да разполага с над 500 000. Shell Унгария zRt ще продължи да разширява своята мрежа за зареждане на електрически превозни средства с марката Shell Recharge както на бензиностанции Shell, така и на други места в Унгария. Понастоящем зареждането на електрически превозни средства е достъпно в 9 търговски комплекса Shell, включително шест пункта Shell Recharge и три пункта Ionity. Мрежата Shell Recharge в Унгария подкрепя амбицията на Shell да се превърне в глобален лидер в областта на зареждането на електрически превозни средства, като част от стратегията за „Ускоряване на прогреса“, с която Shell си поставя за цел да се превърне в енергиeн бизнес с нулеви нетни емисии до 2050 г. Другата цел на компанията е да подпомогне своите клиенти по пътя на декарбонизация по време на енергийния преход, като им предостави горива с ниски или неутрални въглеродни емисии.

Още

Двете компании са стратегически партньори на унгарския пазар:

  • Те работят заедно от 2009 г., когато Shell наема 41 обекта от Tesco.
  • Можете да намерите актуалния списък на Shell-Tesco Mini-stores тук.
Continue Reading
Advertisement