Открийте ни и в

Lifestyle

The Macallan откри новата си дестилерия

Avatar

публикувано

на

The Macallan откри новата си дестилерия 141

снимка: ПР

Международният производител на премиум алкохол – Edrington, откри нова The Macallan дестилерия в Easter Elchies estate, домът на луксозния сингъл малц от 1824 г. Новата дестилерия е по дизайн на международните архитекти от Rogers Stirk Harbour + Partners. Компанията Edrington инвестира 500 милиона паунда зад марката The Macallan, от които 140 милиона пауда за изграждането на новата дестилерия. Близо 400 души, специализирани в над 20 различни области, бяха ангажирани в изграждането на обекта. Завършването на този уникален проект отне 3 години, а покривът на дестилерията представлява най-комплексната дървена конструкция в света, състояща се от 1800 единични греди, 2500 различни покривни елемента и 380 000 индивидуални компонента, като почти нито един от тях не се повтаря.

Новата дестилерия ще даде възможност производството на уиски The Macallan да бъде увеличено с почти 34%. Всеки детайл от създаването на емблематичния вкус и уникалния шери характер на The Macallan ще бъде запазен като технология и материали и в новия дом на марката. Медните дестилационни казани са произведени от компанията Forsyth’s, които работят съвместно с дестилерията от 50те години на 20 век. Домакините от The Macallan са се погрижили да разкажат историята и майсторството на създаване на уискито по иновативен и интерактивен начин и да предложат съвсем различно и уникално преживяване на почитателите на уиски от целия свят.  Част от портфолиото на марката ще бъде променено и познатите на българските уиски ценители Amber и Sienna се спират от производство и дестилерията се връща към портфолиото, което показва на етикета годините на отлежаване. В България ще бъдат налични за продажба продуктите от сериите Double Cask и Fine Oak.

За да отбележи старта на новата дестилерия, The Macallan представя и нова лимитирана серия 72-годишно The Macallan уиски – The Genesis Decanter. На пазара ще бъдат пуснати само  600 уникални декантера с отлежалото сингъл малц уиски. Това ще е най-старото The  Macallan уиски, предлагано някога, с което ще се отбележи този значим момент в историята на марката, съчетаващ уникалния вкус и характер на уискито с кристален винтидж декантер. Дизайнът на кристалната бутилка е направен от Burgess Studio и препредава интериора на дестилерията.

Реклама