Connect with us

Lifestyle

The Mall стартира кампания: “Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай.”

Avatar

Публикувано

на

От 12 до 18 октомври The Mall организира кампанията „Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай.“ В този период, в часовия диапазон от 11:00 до 20:00 ч., на разположение на паркинга пред търговския център ще бъде екип, който ще отдели, шредира и подготви за рециклиране всички предоставени от гражданите хартиени носители. Всеки желаещ може да се включи, като донесе неизползвани материали от дома или офиса, като бяла хартия, вестници, списания и картон и по този начин допринесе за намаляването броя на изсечените дървета всеки ден. За документи, съдържащи конфиденциална информация, са предвидени специални контейнери с най-високо ниво за защита. The Mall дава повод на всички граждани да организират „есенното почистване“ на бюрото или дома си. В края на кампанията събраната хартия ще се извози от сертифицирана фирма за рециклиране, а с част от нея артистът Николай Петров ще създаде скулптура.

Кампанията на The Mall цели да насърчи потребителите да полагат грижи за околната среда и да се отнасят отговорно към ресурсите. Това е особено важно за град като София, където потреблението на енергия и ресурси е много голямо: 1 тон рециклирана хартия спестява 4 100 киловатчаса електроенергия, 2,5 барела нефт, 31780 литра вода и 4 куб.м.  площ в депото за отпадъци (източник: https://www.ecopack.bg/bg/za-grajdani/interesni-fakti-i-polezni-syveti ). Рециклирането на отпадъци дава възможност за един по-добър и качествен начин на живот за нас и за всяко следващо поколение. Дърветата премахват замърсяванията в атмосферата, подобряват качеството на въздуха и човешкото здраве.

В края на събитието, с част от събрания шредиран хартиен отпадък ще бъде реализиран  иновативен художествен проект – артистът Николай Петров ще създаде скулптура от рециклирана хартия. Роденият в София Николай Петров повече от десет години работи над арт проекти в различни направления в България и чужбина, а творбите му са представени в редица сайтове за улично изкуство, като например Street Art NYC. Повече за скулптурата от рециклирана хартия, събрана в рамките на кампанията на The Mall, предстои да разберем съвсем скоро.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/385034802538999/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22create_dialog%22%7D]%7D

Сайт The Mall: http://themall.bg/event/shred-it/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement