Connect with us

Музика

The Rolling Stones издават нов албум

Avatar

Публикувано

на

TheRollingStones

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music

След повече от десетилетие отсъствие от музикалната сцена, една от най-легендарните рок банди на всички времена, The Rolling Stones , обяви издаването на нов албум в края на 2016 г. Денят на световната премиера на „Blue & Lonesome“ е 2-ри декември, 2016 г. У нас албумът излиза в деня на премиерата от Анимато Мюзик/Universal Music.

Blue & Lonesome“ е завръщане на The Rolling Stones към техните корени и страстта към блуса, който винаги е бил сърцето и душата на бандата. Продуценти на проекта са Don Was и The Glimmer Twins, а записите продължават само 3 дни в British Grove Studios в Лондон.
Идеята на музикантите е албумът да бъде записан спонтанно и да излезе без обработка.

Blue & Lonesome“ е препратка към времето, когато The Rolling Stones са все още млада банда, свиреща блус и музиката на Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter и Howlin’ Wolf – изпълнители, чиито песни са включени в новия албум. Звездни гости в албума са Eric Clapton (китара) и Jim Keltner (перкусии).

Този албум е доказателство за чистата любов на музикантите към правенето на музика и за тях блусът е началото на техния музикален път.„, коментира продуцентът Don Was.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement