Connect with us

Музика

The Roop с нов хит „Discoteque“

Avatar

Публикувано

на

maxresdefault 9

снимка: Youtube

Warner Music Baltics приветстват бандата от Литва THE ROOP с нетърпеливо очаквания им нов сингъл “Discoteque”. Песента идва една година след като бандата пусна предишния си хит  “On Fire” , който бе избран да представя Литва на песенния конкурс Евровизия през 2020.

“Discoteque” у нас е наличен във всички дигитални стрйминг платформи и услуги чрез Орфей Мюзик/ Warner Music Baltics ТУК; заедно със стил от 80-те и придружаваща визуализация, вдъхновена от „Алиса в страната на чудесата“ и “Twin Peaks”– придружаващото видео от печелилия награди режисьор Saulius Baradinskas е налично за гледане в YouTube:

Advertisement

Песента идва с енергични танци, които ви позволяват да избягате и да се освободите. Някои движения са вдъхновени от легендарния баскетболен играч на Литва, Arvydas Sabonis.

Бандата описва новата песен като инструмент за освобождаване и изразяване на чувствата, които са заровени дълбоко в сърцата ни.

Лидерът на THE ROOP, Vaidotas казва: “Новата песен “Discoteque” говори за персоналната вътрешна свобода. Често казваме, че сме свободни и че живеем в свободен свят. Но по-голямата част от ограниченията ни идват от вътре. Така че тази песен и движения имат за цел да освободят умовете ни, които съдържат прекалено много самокритика, страх от това да бъдеш различен, съпротива да приемеш тялото си, дори ограничаване на привлекателността си“. 

Главната мелодия напомня стари фолк песни (изпълнени в легато, обаче бандата ги представя в стакато) и така THE ROOP носят фолк музика на дансинга.

“Част C на песента, или така наречения bridge, е изпълнена от устни звуци, които ни отнасят хиляди години назад във времето. Това е завръщане към самото ни начало, където можем отново да започнем“, казва барабанистът на бандатаRobertas.

Песента е наречена “Discoteque” – без буквата “h”, защото е различен вид „дискотека“.

“Не става дума да покажеш себе си. По-скоро да бъдеш себе си и да се приемеш такъв, какъвто си“, казва китаристът Mantas.

“Discoteque” ще представи Литва на Евровизия 2021. Бандата, която беше сред любимците на феновете миналата година с песента “On Fire”, беше поканена да се състезава директно на финала тази година.

Advertisement

С “On Fire” THE ROOP спечелиха Eurovision 2020 – Das Deutsche Finale, германския алтернативен телевизионен финал, който се излъчи след като конкурсът беше отменен.

Continue Reading
Advertisement