Connect with us

Култура

TimeHeroes отбелязва Международния ден на доброволеца с изложба пред Народния театър

Avatar

Публикувано

на

4 every dog matters denislav stoychev jpg

снимка: Денислав Стойчев

Кадри с историите на доброволци, посветили време на каузи през последната година, ще бъдат изложени в градинката пред Народния театър по случай 5 декември – Международния ден на доброволеца.

Организатор на изложбата, която може да се разгледа от 28 ноември до 7 декември, е TimeHeroes.org – най-голямата платформа за доброволчество в България.

„С изложбата искаме да подарим внимание на човека, който редовно подарява времето си на каузи. Който продължава да бъде на първа линия, когато има нужда от него; който подава ръка на хората там, откъдето понякога изглежда невъзможно някой да те издърпа. Вярваме, че благодарение на доброволците гражданското общество в България продължава да се развива, затова за нас е важно да погледнем към тях, а по този начин – и да им благодарим“, казва изпълнителният директор на фондацията Наталия Иванова.

През изминалата година фотографът Денислав Стойчев пропътува над 5000 км в цяла България, за да заснеме работата на 27 организации, които редовно си партнират с доброволци. Част от кадрите се фокусират върху взаимодействието между ментори и деца от уязвими групи, работата в социална кухня, разходките на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за пострадали от насилие на „Асоциация Анимус“, високопланински почиствания, каузи в подкрепа на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и усилията на доброволци и бежанци да създадат свой „Втори дом“ в Пловдив.

Advertisement

Всички те могат да бъдат разгледани от 28 ноември (понеделник) до 7 декември (сряда) в градинката пред Народния театър. Изложбата е част от серия събития, с които TimeHeroes отбелязва своята 10-годишнина.

На 5 декември от 18:30 ч. екипът на TimeHeroes пък кани всеки да дойде на място, за да разгледа изложбата и да се запознае с фотографа Денислав Стойчев.

Патрон на кампанията “10 години TimeHeroes” е Фондация „Америка за България“. Тя се осъществява и с безценната подкрепа на Столична община и Print.bg.

Continue Reading
Advertisement