Connect with us

Lifestyle

Turkish Airlines възобновява полетите си от и до България от 1 юли

Avatar

Публикувано

на

снимка: Chad Slattery

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света, възобновява полетите си от и до София от 1 юли. През юли превозвачът ще оперира общо 5 полета на седмица от българската столица – 2 вечерни в понеделник и четвъртък и 3 сутрешни в сряда, петък и неделя. По-рано този месец Turkish Airlines отново стартира редица от своите международни маршрути, започвайки с тези от и до Великобритания, Германия, Холандия, САЩ и Далечния Изток. Това се случва след повече от двумесечна пауза, въведена като част от мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Основана през далечната 1933 г. с флотилия от едва 5 самолета, днес Turkish Airlines е сред лидерите в глобалната авиация и авиокомпанията, която лети до най-много дестинации по света – общо 319 в 127 държави. София е най-близката столица до Летище Истанбул, което предоставя на пътуващите от България страхотната възможност да посетят редица вълнуващи места, сред които слънчевия Тел Авив, екзотичния Делхи, Голямата ябълка – Ню Йорк, и мистичната столица с богата история Кайро.

График на полетите от и до България за месец юли 2020 г.

Полет Начална дата Крайна дата Ден От До Час на излитане Час на кацане
TK1027 1 юли 29 юли Сряда, петък, неделя IST SOF 07:45 08:55
TK1028 1 юли 29 юли Сряда, петък, неделя SOF IST 10:00 11:30
TK1029 2 юли 30 юли Понеделник, четвъртък IST SOF 18:50 20:05
TK1030 2 юли 30 юли Понеделник, четвъртък SOF IST 21:10 22:40

С подновяването на полетите си Turkish Airlines представи и нови насоки за безопасно пътуване, както и две нови услуги с цел да предпази максимално здравето на своите пасажери. Авиокомпанията предлага на пътуващите и безплатни хигиенни комплекти, включващи маска за лице, дезинфектант и антисептична кърпичка, а като част от екипажа са назначени и хигиенни експерти, които да следят, че всички мерки за безопасност, включително социалната дистанция, се спазват на борда.

Advertisement

Самолетите на Turkish Airlines се дезинфекцират изцяло преди всеки полет. Хигиената на борда е гарантирана, тъй като всички точки в самолета, с които хората са в контакт, се почистват цялостно с безопасни за човешкото здраве химикали и чрез методи, чиято ефективност е научно доказана. За различните повърхности като седалки, прозорци, паравани и тоалетни се използват специални химикали и оборудване.

Continue Reading
Advertisement