Открийте ни и в

Lifestyle

Turkish Airlines стартира директни полети от София до Анталия от 15 май

Avatar

публикувано

на

Turkish Airlines стартира директни полети от София до Анталия от 15 май 140

Дъщерната авиокомпания на Turkish Airlines – AnadoluJet, ще оперира два полета седмично на промоционални цени

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации от всяка друга, стартира директни полети от София до Анталия чрез нискотарифното си дъщерно дружество AnadoluJet. Считано от 15 май, превозвачът ще оперира два полета на седмица от столицата ни до един от най-големите международни турски курорти – всяка сряда и събота. Със старта на новия директен маршрут пътниците на AnadoluJet могат да се възползват и от специални промоционални цени на еднопосочните билети, започващи от 55 евро с включени всички данъци и такси.

AnadoluJet е дъщерна авиокомпания на Turkish Airlines, която стартира полетите си през 2008 година с цел да осигури достъпни и икономични услуги за всички пътуващи. Днес превозвачът оперира полети до над 43 летища и общо 80 маршрута. AnadoluJet продължава да разширява международната си мрежа от полети и предоставя на своите пътници възможността да се насладят на висококачествено обслужване. Новите директни полети от София до Анталия са част от мисията на авиокомпанията  да предоставя на пътуващите отлично преживяване и комфорт на борда.  Средиземноморският крайбрежен град гарантира незабравимо преживяване на всеки турист със своите уникални, задължителни за посещение културни и природни забележителности и невероятните морски ризорти. Точно в сърцето на града се намира Площада на републиката, който разкрива живописна панорамна гледка над Анталия и морския бряг. Градът е дом на голям брой римски руини и османски реликви, които са достъпни за ценителите на величествени архитектурни произведения. Пътуващите могат да посетят и някой от грандиозните водопади в региона, да се насладят на спокойствието на безкрайните плажни ивици, да се разходят с яхта или да поглезят сетивата си с разнообразие от  прясна морска храна. Седмичният график на полетите София-Анталия-София може да бъде открит по-долу.

Номер на полета Ден От До Излита Каца
TK7956 сряда, събота Анталия София 11:00 12:50
TK7957 сряда, събота София Анталия 13:45 15:25

Към момента пътуващите могат да посетят Анталия независимо от своя ваксинационен статус. Задължително изискване остава представянето на негативен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването, както и попълването на онлайн формуляр. Въпреки това посетителите трябва да се придържат и към други предпазни мерки, въведени заради пандемията, като носене на маски за лице, спазването на физическа дистанция, редовно миене на ръцете.

Сигурността и безопасността на пътниците и екипажа на Turkish Airlines са неин основен приоритет. Затова авиокомпанията е предприела редица допълнителни мерки в тази насока, сред които пълна дезинфекция на самолетите след всеки осъществен полет, като те са оборудвани и с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA). Екипажът разполага със специално предпазно облекло, а за да осигури на своите пасажери спокойно пътуване, авиокомпанията предоставя на всеки пътник комплект продукти за лична хигиена. Повече информация за пълния набор от мерки, предприети от авиокомпанията, можете да намерите на официалния уебсайт на превозвача тук.

Реклама