Открийте ни и в

Lifestyle

Turkish Airlines стартира „ТК Extra Care”

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Тя се реализира в колаборация с популярния д-р Мехмет Оз

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави в света от всяка друга, стартира нова програма с фокус върху защитните хигиенни мерки на борда, наречена „TK Extra Care“. За реализацията ѝ авиокомпанията си партнира с глобалния си посланик д-р Мехмет Оз, който е продуцент и водещ на световноизвестното предаване „Шоуто на д-р Оз“.

Кампанията стартира в момент, в който здравето и безопасността са сред основните приоритети на пътуващите. Тя включва ново специално 3-минутно видео, в което пасажерите могат да проследят пътуването на д-р Оз с Turkish Airlines и да придобият по-добра представа за грижата, която авиокомпанията полага за благосъстоянието на своите пътници. От момента, в който д-р Оз се чекира за полета си, до пристигането му в крайната дестинация, зрителите ще станат свидетили на стриктните протоколи за хигиена на превозвача, но и ще се уверят, че се прилагат изключителни мерки за безопасност, отвъд стандартите на индустрията, на всеки етап от пътуването. Видеото, част от кампанията, може да бъде открито в официалния YouTube канал на авиокомпанията тук.

Здравето на пасажерите е приоритет за Turkish Airlines, затова авиокомпанията се грижи за тяхната сигурност на всеки етап от пътуването им. В 3-минутното анимирано видео д-р Оз показва, че регистрирайки се онлайн и вземайки със себе си на борда само лични вещи, контактът между пътниците намалява. При пристигане на летището всички пътници трябва да носят маска, а като допълнителна мярка им се предоставя дезинфектант за ръце и се измерва температурата им. За да осигури пълно спокойствие на пътуващите, Turkish Airlines е предприела допълнителни мерки за безопасност като дезинфекция на багажа с UV система и система за допускане на пътниците на борда на малки групи през предния и задния вход на самолетите. Експерти по хигиената присъстват на всеки полет, за да поддържат високото ниво на безопасност, а всеки пътник получава и специален хигиенен комплект.

Илкер Айджъ, председател на Борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, коментира дебюта на видеоклипа: „Няма съмнение, че пътуващите по целия свят имат нужда от специални мерки за безопасност, за да са спокойни по време на своето пътуване. Сигурността и хигиената на нашите пътници са наш основен приоритет и затова ние предлагаме най-високите стандарти в това отношение. Въведохме и допълнителни мерки за безопасност след оценката и одобрението на оторизираните органи. С пускането на „TK Extra Care“ се надяваме, че пътуващите ще разпознаят усилената работа и отдадеността на Turkish Airlines за опазване както на пътниците, така и на екипажа. Щастливи сме, че д-р Оз е наш партньор и споделя посланието ни със света. “

През юни, с възобновяването на полетите си, Turkish Airlines обяви специални „Насоки за безопасно пътуване“, както и две нови услуги по време на полет с цел още по-добра защита на пасажерите. Авиокомпанията продължава да предоставя на своите клиенти хигиенни комплекти, съдържащи маска за лице, дезинфектант и антисептични кърпички, а като част от екипажа има и специални експерти, следящи за спазването на мерките на борда.

Д-р Оз споделя опита си с пътниците на Turkish Airlines от 2017 г., когато авиокомпанията стартира своя проект „Fly Good Feel Good“. Той бе създаден, за да осигури още по-комфортно пътуване на пасажерите.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Банкоматите могат да ускорят икономическото възстановяване след COVID-19

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

АТМ услугите могат да подпомогнат възстановяването на малкия бизнес от кризата, причинена от COVID-19. Това показва проучване на глобалната компания за финансови услуги Euronet. Парите в брой все още са от решаващо значение за успешното функциониране на икономиките и затова ще имат ключова роля в пост-COVID периода. Според изследване на Европейската централна банка от 2020 г., 73% от всички плащания в търговски обекти в Европейския съюз са били кешови.

Експертите от Euronet подчертават необходимостта от въвеждането на иновации и адаптирането към новата реалност, така че възстановяването да бъде ускорено. Такива иновативни подходи могат да бъдат доставка на храна до вратата и без физически контакт, виртуални курсове, онлайн събития и видео конференции, в които дигиталните плащания са силно застъпени. Тези практики биха били работещи за редица бизнеси, но за други, особено малките и средни предприятия, не биха били ефективни. Разработването на системи за дигитални плащания изисква големи суми и затова инсталирането на банкомат наистина би било по-разумната опция, тъй като би гарантирало допълнителен доход от наеми за малкия бизнес (по-специално за магазини, ресторанти, семейни хотели). Според Euronet надеждно ATM устройство, инсталирано в търговски обект, може да допринесе за увеличаването на клиентския поток, което е още един фактор за ускоряване на пост-COVID възстановяването.

Този подход е напълно приложим за българския пазар, където повече от 80% от плащанията са в брой. Също така според скорошно проучване на Европейската централна банка, броят на картовите трансакции у нас е едва 28.8 на глава от населението на година. Така България се нарежда на последно място по този показател от всички страни членки на ЕС. Тези резултати доказват, че парите в брой са от ключово значение не само за местния бизнес, но и за цялото общество. Важно е това да се вземе предвид при обсъждането на потенциални мерки за възстановяване след пандемията.

„Парите в брой остават основно разплащателно средство за българските потребители, особено за по-възрастните и хората с ниски доходи. С нашата мрежа от банкомати в страната искаме да осигурим по-добър достъп до кеш за потребителите, но и да подкрепим малкия бизнес, като му помагаме да увеличи приходите и да се възстанови от кризата, причинена от коронавируса“, каза Калина Стойкин, регионален мениджър на Euronet за България.

Наскоро Euronet стартира мащабна кампания „ATM за общността“, която цели осигуряване на бърз и лесен достъп до пари в брой в отдалечени райони в България. Инициативата ще обхване малки населени места в цялата страна, в които няма банкомати.

За повече информация и запитвания за услугата можете да посетите www.euronetATMs.bg или да се свържете с компанията на email sales-bulgaria@euronetworldwide.com или на следните телефони: 0878598835, 0878958511 и 0878301854.

Продължете понататък

Lifestyle

Университетският театър на НБУ с кампания срещу насилието в училище

MIKA

публикувано

на

от

Университетски театър НБУ и платформа “Артисти за НЕнасилие” стартират „Дни за борба срещу тормоза в училище“ – онлайн кампания срещу агресията сред подрастващите.

Около 30 са случаите на тормоз сред подрастващите, които се регистрират всеки ден. Данните са от официалните доклади на Уницеф.

Това провокира артистите от Нов български университет да предприемат няколко инициативи, с които да насочат вниманието на обществото към проблема.

В Деня за подкрепа на жертвите на престъпления – 22 февруари в YouTube канала на НБУ беше представена видео – инсталацията “Една снимка – милион екрани”. Тя е част от работата на артистите на тема – НЕнасилие на етническа и верска основа. Във видеото се представят и шестте златни правила за пътуване:

  • Никога не тръгвайте на път без поне един добре зареден мобилен телефон!
  • Винаги имайте под ръка лекарства от първа необходимост!
  • Можете да започнете пътуването без да сте предвидили храна, но никога не тръгвайте без вода!
  • На път всички са приятели!
  • Ако пътувате  с деца, вземете всички необходими мерки за обезопасяването им!

Автор е доц. д-р Възкресия Вихърова, концепцията е на Зарко Узунов, а текста, стори борда и видео реализацията са на Петър Танчев.

На 24 февруари, студентите на НБУ и ученици от няколко училища ще отбележат заедно Световния ден на розовата фланелка срещу тормоза в училище. Всеки от тях ще нарисува на розов лист лястовица, която ще бъде публикувана във фейсбук страницата на Университетски театър на НБУ. Така, заедно, ученици и студенти ще дадат знак, че са срещу агресията в училище.

Инициативите се осъществяват по проект “Календар на емпатията” на Фондация “Платформата НЕ” в партньорството с Университетски театър на НБУ и финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

„Дни за борба срещу тормоза в училище“ продължават на 27 февруари, когато в 19 часа, в платформата URBO ще бъде излъчен ZOOM performance “Историята ТИ (ти) в мен”- журналистическа драма, базирана на документални истории, разказани ни от деца и младежи в отговор на въпросите: Удрян ли е шамар… около вас… до вас… заради вас? Натъжавали ли сте някога дете… Обиждали ли сте го? Когато видите блъскащи се деца по коридорите на училището, мислите ли си, че някой трябва да ги дисциплинира? Дали родителите не създават грешния модел на поведение? Може ли детето само да се справи с нарастващия гняв?

Преди началото на “Историята ТИ (ти) в мен” от 18.30 ч. ще бъде излъчено кратко интервю с психолога д-р Ирена Димитрова, директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в Столична община – за уроците и оцеляването на един училищен психолог и за “анатомията на насилието”!

Гледайте онлайн: https://urboapp.com/bg/e8079-nqma-nevinni-nabludateli

Проектът на Платформата НЕ се реализира в партньорство с НБУ и с подкрепата на МОН, САБ и Столична община и е финансиран от Програма „Кризата като възможност“ на Столична община.

Станете част от инициативите на младите артисти и кажете НЕ на насилието във всичките му форми!

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 4 седмици

BECA|Before Creating Academy представя Александър Карчински

Културапреди 4 седмици

Ново издание на “Утре ме няма” от Лий Чайлд

Културапреди 4 седмици

Изд. ЕРА представя “Загадка в открито море. Пътешествията на Поаро”

Културапреди 4 седмици

Изд Колибри представя “Съвременна клайнианска психоанализ”

Музикапреди 4 седмици

Теодор Елмазов и Елени Декидис в „Смяна на местата“ по БНТ 2 

Културапреди 4 седмици

Очаквайте „Опашката“ от Захари Карабашлиев 

Lifestyleпреди 4 седмици

Samsung представи най-новите си иновации в областта на отоплението и климатизацията

Обществопреди 4 седмици

Криптовалути или бурканбанк – как управляваме парите си в 21. век

Културапреди 4 седмици

Изд. Сиела представя „Момчето, което последва баща си в Аушвиц” от Джеръми Дронфийлд

Културапреди 4 седмици

Колко мрачни може да са тайните на една двойка след 15 години брак?

Горещо