Connect with us

Lifestyle

Turkish Airlines с най-много полети в зоната на Евроконтрол

Avatar

Публикувано

на

Photo 2 Turkish Airlines Crew

снимка: ПР

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света, бе определена като най-натоварения оператор в Европа през изминалата седмица, след като успешно подбнови своите вътрешни и международни пътнически полети. На 17 юни 2020 г. превозвачът извърши 400 полета в зоната, която Евроконтрол обхваща. За първи път авиокомпания регистрира такъв брой полети след 24 март 2020 г.

Евроконтрол (Европейска организация за безопасност на въздухоплаването) е общоевропейска гражданска организация, чиято основна дейност е подкрепата на европейската авиация. Според организацията, Turkish Airlines е изпълнила 359 полета през първата седмица на юни от своята централа, Летище Истанбул. На 14 юни бе открита третата независима писта на летището – важен момент за турската авиация, който позволи едновременното излитане на три самолета.

Илкер Айджъ, председател на Борда на директорите и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines, коментира: „Вярваме, че след като светът преодолее кризата, въздушните пътувания ще се завърнат по-силни от всякога. Ние в Turkish Airlines сме повече от нетърпеливи да ви приветстваме на борда на нашите самолети с нашето неподражаемо гостоприемство, докато продължаваме да свързваме различните континенти, хора и култури. Изцяло адаптирахме активностите си и работата с клиенти  според новите стандарти и обстоятелства.“

С подновяването на полетите си Turkish Airlines представи и нови насоки за безопасно пътуване, както и две нови услуги с цел да предпази максимално здравето на своите пасажери. Авиокомпанията предлага на пътуващите и безплатни хигиенни комплекти, включващи маска за лице, дезинфектант и антисептична кърпичка, а като част от екипажа са назначени и хигиенни експерти, които да следят, че всички мерки за безопасност, включително социалната дистанция, се спазват на борда.

Самолетите на Turkish Airlines се дезинфекцират изцяло преди всеки полет. Хигиената на борда е гарантирана, тъй като всички точки в самолета, с които хората са в контакт, се почистват цялостно с безопасни за човешкото здраве химикали и чрез методи, чиято ефективност е научно доказана. За различните повърхности като седалки, прозорци, паравани и тоалетни се използват специални химикали и оборудване.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement