Открийте ни и в

Lifestyle

Turkish Airlines с рекордно висок трафик за януари 2018 г.

Avatar

публикувано

на

Turkish Airlines с рекордно висок трафик за януари 2018 г. 141

снимка: ПР

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до 300 международни дестинации, повече от която и да е друга в света, отчете рекордно висок трафик през януари 2018 г. Коефициентът на затоварване през първия месец от годината е 79,8%. Общият брой на превозваните пътници е нараснал с 37%, достигайки 5,7 милиона, като така, за първи път през месец януари, броят на пътувалите с Turkish Airlines надвиши 5 милиона. Turkish Airlines осигурява на своите пътници достъп до места по целия свят, като така общият брой на пътуващите с авиокомпанията се увеличава постоянно.

Ето и основните акценти от резултатите от трафика за януари 2018 г.:

  • Turkish Airlines е достигнала рекорден за авиокомпанията коефициент на затоварване (процентът от седалковия капацитет, който е фактически продаден и използван) за януари – 79,8%. Общият коефициент се е повишил със 7.3 пункта, достигайки 79,8%, при ръст на броя налични места на база километри от 17%. В същото време международният коефициент на натоварване е нараснал със 7.5 пункта, достигайки 78,6%. Вътрешните и международните полети също са отчели най-високия в историята на авиокомпанията коефициент на затоварване за януари.
  • Двуцифреният ръст в търсенето (приходи на километър), който започна през юли 2017 г., е продължил, достигайки 29% през януари 2018 г.
  • Изключвайки транзитните пътници, броят на международните пасажери се е увеличил с 45%.
  • През януари превозът на товари / поща се е повишил с 34% спрямо същия период през 2017 г. Основен принос за това имат Близкият изток – с 45% увеличение, вътрешните линии – с 44% увеличение, и Европа – с 24% увеличение.
  • През януари коефициентът на затоварване е нараснал и цялостно за всички региони. Северна Америка, Близкият изток, Централна Америка, Южна Америка и Африка са с видим ръст сред останалите региони съответно с 13 пункта, 1 пункт, 9 пункта и 8 пункта.

Реклама