Открийте ни и в

Полезно

Turkish Airlines, ZTO Express и PAL Air Ltd. подписаха споразумение за партньорство

MIKA

публикувано

на

Turkish Airlines, ZTO Express и PAL Air Ltd. подписаха споразумение за партньорство 26

снимка: Chad Slattery

Turkish Cargo, част от Turkish Airlines, един от най-големите дистрибутори на товари, китайската компания ZTO Express, и базираната в Хонг Конг PAL Air Ltd. сключиха споразумение за партньорство. То бе подписано в Истанбул от г-н Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, г-н Мейсон Лай, председател на ZTO Express, и г-жа Вивиан Лау, вицепрезидент на PAL Air Ltd. Сътрудничеството е считано не само за силен стратегически ход от страна на Турция малко преди отварянето на най-новото летище в Истанбул, но и за особено важно цялостнo решение за световния транспортен бизнес.

„Чувствам се изключително горд да ви приветствам на церемонията по подписването на партньорското споразумение между най-големите марки на Китай и Турция. Ние, Turkish Airlines, заедно със ZTO Express и PAL Air Ltd. обявяваме подписването на Меморандум за разбирателство, за да изградим съвместно предприятие, което да функционира под името Global Express/Courier, с фокус главно върху световния пазар на електронна търговия, предоставяйки цялостни куриерски услуги от врата до врата. Щастливи сме, че предприемаме тази стратегическа крачка заедно със силното партньорство на ZTO и с нашия дългогодишен трансграничен партньор за спедиция PAL Air Ltd. от Хонг Конг. След като нашето съвместно предприятие бързо достигне до функционално и оперативно ниво, се очаква то да заеме своето място сред най-големите интегратори в света. След 5 години то ще генерира над 2 млрд. долара приходи. Очаква се растежът да продължи постепенно успоредно с ръста в търсенето на електронна търговия. Новото летище в Истанбул ще бъде открито на 29 октомври тази година и ще бъде основен работен център на Turkish Airlines. Мащабният хъб постепенно ще осигури на Turkish Cargo товарен капацитет до 4 млн. тона, като така компанията ще стане една от 5-те най-големи за въздушен товар в света. Благодарение на този център в Истанбул и чрез съвместното ни предприятие, потокът на продукти за електронна търговия в световен мащаб ще осигури максимална стойност на нашите клиенти по целия свят“, каза г-н Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines.

Услугите на новото съвместно дружество, което ще се намира в Хонг Конг, ще включват всички логистични дейности, осигуряващи изпращане/доставка от врата до врата: камиони, взимане от начална точка и дистрибуция, товарен транспорт, разтоварване и доставка. Включено ще бъде още управлението на складовете, както и на веригата за снабдяване и доставка, когато това е необходимо.

Alibaba Group също е сред партньорите

ZTO е най-големият дистрибутор на товари в света и този с най-широкото покритие за експресни доставки в цял Китай. Неотдавна глобалният гигант Alibaba Group обяви, че ще закупи 10% от компанията – инвестицията, равняваща се на 1,38 млрд. долара, се очаква да приключи до края на месец юни.

PAL Air Ltd., от друга страна, стартира пощенска експресната услуга за доставка на едро, включваща краен пренос до доставчиците на услуги за търговия на дребно в Хонг Конг, Китай, Тайланд, Виетнам, Индия и САЩ.

На официалната церемония, председателят на ZTO Express г-н Мейсон Лай коментира: „През 2017 г. годишният обем на преноса ни на товари достигна 6,22 млрд. пратки. Като най-голямата компания за експресни доставки в света, ZTO е отворена платформа, изградена върху основните ценности за „съвместно създаване и споделяне“. Иновациите и глобализацията на съвременната търговия на дребно и електронната търговия изправят логистичната индустрия в Китай пред редица нови възможности за растеж. ZTO ще продължи да затвърждава и засилва конкурентното си предимство с цел вътрешен растеж, като активно ще изследва и разширява международните пазари, на които оперира, изграждайки трансграничния бизнес като важен двигател за растеж в бъдеще. Чрез обединяването на основните силни компетенции на трите партньора и интегрирането на ключовите им ресурси, сътрудничеството ни без съмнение ще доведе до положителен напредък в областта на глобалното експресно доставяне, складирането, товарния превоз, развитието на авиационни маршрути и други сфери, които ще донесат ползи за търговците и потребителите в световен мащаб.“

От своя страна, вицепрезидентът на PAL Air Ltd. г-жа Вивиан Лау каза: „Намираме се в едно от най-вълнуващите времена в човешката история. Иновации като IoT, роботика, изкуствен интелект, 3D печат, VR/AR/MR ще разкрият безпрецедентни възможности и предизвикателства. Светът е в очакване на още едно допълнение към този списък – старта на 5G, който обещава 10 гигабита в секунда, което е 100 пъти по-бързо от сегашната технология 4G. Всичко това ще подпомогне още повече вече силно популярната електронна търговия. PAL има честта да участва заедно с двата световни гиганта Turkish Airlines и ZTO в създаването на тристранно предприятие, което ще отключи най-доброто от три свята. Turkish Airlines, ZTO и PAL очакват с нетърпение създаването на този интегратор от световна класа. “

Заедно с набиращата все по-широка популярност електронна търговия, индустрията на глобалните експресни куриерски услуги продължава да показва изключителни темпове на растеж. През 2016 г. тя е реализирала приходи от близо 260 млрд. щатски долара, като се очаква те да се увеличат до 340 млрд. през 2020 г. и да достигнат над 400 млрд. през 2023 г.

Като авиокомпанията, летяща до над 300 дестинации в 121 държави, Turkish Airlines ще разшири обхвата на своята дейност и ще осигури безпроблемно обслужване на клиентите си, а в същото време ZTO и Pal Air Ltd. ще разширят пазарния си фокус от Китай към световните пазари, като използват глобалната популярност и мрежа на авиокомпанията.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света

MIKA

публикувано

на

от

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света 27

снимка: ПР

FOREO, шведският иновативен козметичен бранд, е една от трите най-популярни марки за грижа за кожата в света. Това сочи проучване на Lookfantastic (премиум онлайн ритейлър), според което компанията се класира в топ 3 с изумителните 6 851 000 търсения в Google по целия свят. Това е поредно впечатляващо постижение за FOREO, след като тя завърши предизвикателната 2020 г. с над 20 млн. клиенти и стабилен ръст в продажбите.

Проучването на Lookfantastic за електронните търговци на продукти за красота поставя FOREO на трето място в класацията „Най-популярните марки за грижа за кожата“, благодарение на зашеметяващите над 6 млн. глобални търсения в световната търсачка Google. Шведският бранд оставя зад себе си добре познати козметични марки като Eucerin, Pai и Moroccanoil със съответно само 5 618 000, 4 900 000 и 2 682 000 търсения.

„Гордеем се, че сме в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света, като за нас това не е изненада. FOREO е известна със своите иновации и висококачествени трайни продукти. На всеки 10 секунди по света се продава по едно устройство FOREO, защото хората знаят, че нашите уреди са страхотна инвестиция. Това поредно блестящо класиране на FOREO официално стартира „десетилетието на технологиите за красота“ за нас и доказва, че бъдещето на красотата със сигурност е в иновациите и технологиите“, каза Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

Основана от визионера Филип Седич, FOREO променя и прекроява индустрията за красота през последните 8 години. Марката е най-известна със своя водещ продукт LUNA 3, най-мекото, масажиращо устройство за професионално почистване на лицето в света, както и с UFO 2, най-добрия уред за цялостна СПА терапия за лицето у дома, който промени изцяло рутинните грижи за кожата, предлагайки множество функции като затопляне, нанасяне на маски, инфузия, овлажняване, LED светлини, масаж и охлаждане в едно сладко малко устройство.

FOREO продължава своето пътуване, като непрекъснато работи върху нови иновации и наскоро пусна на пазара микротоково устройство за тонизиране на лицето BEAR, демонстрирайки още веднъж, че няма ограничения пред това, което можем да очакваме от бранда в близките години.

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg.

Продължете понататък

Lifestyle

Vivre формулата на успеха: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. потребители

MIKA

публикувано

на

от

Vivre формулата на успеха: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. потребители 28

Успешната бизнес формула: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. уникални потребители и продажби за над 261 млн. евро 

Водещият онлайн търговец на мебели и домашен дизайн за Централна и Източна Европа Vivre отбелязва деветия си рожден ден с общи продажби на стойност над 261 млн. евро при 6.3 млн. обработени пратки. Компанията е успяла да достигне до 1.1 млн. уникални потребители, а до края на годината се очаква броят им да нарасне до 1.4 млн.

Най-много поръчки са направени от Румъния, България, Унгария и Хърватия. Мебелите остават бестселър категория с продажби за над 80 млн. евро. В България компанията празнува осмия си рожден ден с общи продажби за над 45 млн. евро за целия период на дейност.

През първото тримесечие на 2021 г. продажбите на компанията отбелязват увеличение с около 28% в сравнение със същия период на миналата година. Много успешна се оказа програмата Marketplace, която стартира през 2020 г. в Румъния и осигури на офлайн продавачите бърз и лесен достъп до онлайн платформата на компанията. Към този момент платформата включва над 500 активни доставчици.

„Нашият рожден ден идва с големи планове за консолидиране на пазарите. Последната година разкри огромните предимства на електронната търговия, затова трябва да сме в крак с бързите темпове на този пазарен сегмент. Искаме да се превърнем в най-предпочитания търговец на мебели и дизайн за дома в региона. Ръстът на продажбите през първото тримесечие на тази година отговаря на прогнозните ни нива от 30%. Това ни дава увереност, че сме на прав път и инвестициите ни бележат успех“, споделя Моника Кадоган, основател и изпълнителен директор на Vivre.

От 6 до 17 май 2021 г. всички направени поръчки са с безплатна доставка и без такса за обработка. 

Продължете понататък

Горещо