Connect with us

Кино

TV1000 в ритъма на мръсните танци

Avatar

Публикувано

на

TV1000 Dirty Dances lead jpg

снимка: © Lionsgate

В следващия месец филмотечният TV1000 е сцена. Трилогията „В ритъма на танца“, в чийто първи филм в главната роля е ново-изгряващата тогава звезда Чанинг Тейтъм дебютира малко след Св. Валентин. Роден на 26 април 1980 г., Чанинг започва кариерата си като модел. Няколко години след първия филм от денс романса Step Up от 2006-та, нашумява с ролите си в G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009), 21 Jump Street (2012), White House Down (2013) и поредицата Magic Mike, чийто последен филм Magic Mike’s Last Dance се очаква на голям екран до броени месеци.

Впрочем се оказа, че макар и да е играл в номинирани за Оскар заглавия с актьори като Стив Карел, който ни тушира с изпълнението си във Foxcatcher, и Матю Маконахи (в първия Magic Mike) – и да е бил режисиран от признати имена като Тарантино и братята Коен, сам по себе си Чанинг е оценен максимално на четири номинации от Central Ohio Film Critics Association. Като че ли младежката и международна публика (в това число и ние) е склонна да го цени по-високо.

За да се настроите за цялата експлозия от музика, светлини и модерни танци, която престои по TV1000, не пропускайте класиката „Мръсни танци“ – в петък, 27 януари, от 17:30 часа или – ако не разполагате с EON или b-box, които ви позволяват да връщате с до 7 дни назад, навийте часовниците за 07:35 в събота, 28 януари. Не можете просто да пропуснете отраслово-определящ филм като Dirty Dancing – с Патрик Суейзи (RiP) и Дженифър Грей.

Мръсни танци

Advertisement

Петък, 27 януари от 17:30 ч.

През 1963 г. 17-годишната „Бейби“ Хаусман прекарва лятото със семейството си в курортен хотел в Кетскилс и е отегчена до сълзи. Една вечер „Бейби“ се натъква на тайно събиране на служители от хотелския персонал, където те се наслаждават на абсолютно неподходящи за абитуриентски бал танци. „Бейби“ е особено поразена от хубавеца Джони Касъл, танцьор в шоуто на курорта. Когато Пени, танцовата партньорка на Джони, се оказва бременна след връзка с един от сервитьорите, „Бейби“ предлага да научи нейните стъпки и да я замести.

В ритъма на танца

Четвъртък 23 февруари в 20:00 ч.

Тайлър Гейдж е имал проблеми със закона през по-голямата част от живота си; озовавайки се за пореден път пред съдия, е осъден на 200 часа общественополезен труд и се налага да мие подове в училището по изкуствата в Мериленд.

Advertisement

Забелязва го Нора, талантлива студентка по балет, която се опитва да включи хип-хоп движения в своите класически съчетания. Въпреки опасенията на училищните администратори, Нора убеждава Тайлър да си партнира с нея за голям проект на класа.

В ритъма на танца: Улиците

Четвъртък 24 февруари в 20:00 ч.

Анди е многообещаваща танцьорка, която просто не може да се откаже от стария си начин на живот. С наближаването на най-престижното състезание по улични танци в Балтимор, Анди обединява сили с най-добрия танцьор Чейс; ако Анди, Чейс и техният разнороден екип от талантливи танцьори успеят да спечелят първото място в „Улиците“, може би проблемната новопристигнала най-накрая ще превърне мечтите си в реалност.

Advertisement

Ритъмът на улицата

Събота 25 февруари от 20:00 ч.

Градските улични танци се пренасят на световна сцена в една наелектризираща история с изумителни танцови движения. Танцовият екип „Пиратите“ се изправя срещу дългогодишните си съперници „Самураите“ на предстоящото световно състезание. Във вълнуваща и енергична танцова битка срещу най-добрите хип-хоп танцьори в света, този сблъсък с високи залози ще промени живота на всички тях завинаги.

Пълната програма е на www.TV1000.bg 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement