Connect with us

Кино

TV1000 сезон на Том Круз!

Avatar

Публикувано

на

Tom Cruise on Vanilla Sky jpg

снимка: © Paramount

Всеки петък, събота и неделя в 22:00 ч. през юли TV1000 чества легендарната кариера на Том Круз.

Роден на 3 юли 1962 г. като Томас Круз Мапотър VI този човек е една от най-емблематичните звезди на Холивуд в цялата му кино история.

Наслаждаваме се на многото му изпълнени с екшън роли като тези във „Война на световете“, „Джак Ричър“ и целия франчайз „Мисията невъзможна“, включително „Мисията невъзможна: Режим Фантом“ и „Мисията невъзможна: Разпад“. Отдаваме също почит на неговата забележителна актьорска приспособимост в „Съучастникът“, „Дни на грохот“, „Ванила скай“ и „Специален доклад“. С три награди „Златен глобус“, четири номинации за „Оскар“ и много други отличия, изпълненията на Круз оставят значителна следа в света на киното.

В края на месеца вижте една от най-обичаните сай-фай поредици в историята на киното със „Стар Трек“, „Стар Трек: Пропадане в мрака“ и „Стар Трек: Отвъд“, а междувременно филмотечният канал предлага по нещо за любителите на всеки жанр – от вечния романс „Мръсни танци“ през – на 4 юли от 21:55 и на 27 юли от 19:55, през трилъра „Супер 8“ на Джей Джей Ейбрамс – на 18 юли от 22:00 – до номинирания за Teen Choice Award „Бъмбълби“ – на 2 юли от 19:30.

Advertisement

Джак Ричър

Събота 6 юли в 22:00 ч.

Бившият военен следовател Джак Ричър изскача на големия екран от страниците на бестселъра на Лий Чайлд в експлозивния трилър, който критиците наричат „превъзходен“. Когато е извършено неописуемо престъпление, всички доказателства сочат към заподозрения в ареста, който предлага една-единствена бележка в защита: „Повикайте Джак Ричър!“ Законът има своите граници, но Ричър няма, когато битката му за истината го изправя срещу неочакван враг, умел в насилието и криещ тайна.

Мръсни танци

Advertisement

Четвъртък 4 юли в 21:55 ч.

1963 г.: През 1963 г. 17-годишната „Бейби“ Хаусман прекарва лятото със семейството си в курортен хотел в Кетскилс и е отегчена до сълзи. Една вечер „Бейби“ се натъква на тайно събиране на служители от хотелския персонал, където те се наслаждават на абсолютно неподходящи за абитуриентски бал танци. „Бейби“ е особено поразена от хубавеца Джони Касъл, танцьор в шоуто на курорта. Когато Пени, танцовата партньорка на Джони, се оказва бременна след връзка с един от сервитьорите, „Бейби“ предлага да научи нейните стъпки и да я замести.

Супер 8

Четвъртък 18 юли в 22:00 ч.

Advertisement

Лятото на 1979 г. е и група приятели в малко градче в Охайо се заемат да направят филм за зомбита. Докато снимат филма си „Супер 8″, Джо Ламб и приятелите му стават свидетели на влакова катастрофа и – след като едва се измъкват – скоро откриват, че инцидентът не е случаен. Необичайни изчезвания и необясними събития започват да се случват в града малко след това. Местният помощник-шериф Джаксън Ламб се опитва да разкрие истината, но тя е по-ужасяваща, отколкото някой от тях би могъл да си представи…

Рубрика: Стар Трек – 1-ва, 2-ра и 3-та част

От понеделник 29 юли до сряда 31 юли в 22:00 ч.

Опреснете познанията си по клингонски, докато пътуваме през този месец към далечна галактика с Кърк, Спок и всички останали. В „Стар Трек“ Неро идва от бъдещето, за да отмъсти на Федерацията и съперниците Кърк и Спок трябва да работят заедно, за да му попречат да унищожи света, който познават.

Advertisement

В „Стар Трек: Пропадане в мрака“ Кърк е понижен до първи офицер и той и екипажът се изправят срещу безмилостен ръководител, известен като Хан, който обявява еднолична война на Федерацията.

И накрая в „Стар Трек: Отвъд“ корабът „Ентърпрайз“ попада в засадата на Крал, безмилостен заклет враг на Федерацията. При аварийно кацане в неизследван враждебен свят, капитан Кърк, Спок и екипажът са в надпревара с времето, за да спрат смъртоносната армия на Крал да предизвика всеобща галактическа война. Телепортирай ни, Скоти!

Continue Reading
Advertisement