Connect with us

Музика

TWIST and SHOUT – мястото, където 50те срещат 60те

Avatar

Публикувано

на

TwistAndShout 12.03

TwistAndShout_12.03Този четвъртък в София ще се състои второто издание на Twist and Shout, новата парти поредица за феновете на ретро звученето и танците до сутринта!

По инициатива на The Smugglers Collective, на 12 март в клуб Terminal 1 отново ще се срещнат музиката от 50-те години, когато Rock’n’Roll и Rhythm&Blues изпълнителите са владели радио класациите и поп и рок хитовете от 60-те години, първите супер звезди на музикалния свят, Soul музиката и британската вълна.

За музикаланата селекция на “Twist and Shout” ще се грижат DJ-ите от The Smugglers Collective и DJ ShakerMaker, отговорен за популяризирането на брит саунда през последните няколко години у нас. Специален гост на партито ще бъде младата надежда на indie/алтернативната DJ сцена – Indie Sam.

По време на вечерта ще се прожектират емблематични за двете десетилетия филми и клипове, а очарователни Go Go танцьорки ще допълнят винтидж атмосферата.

“Twist and Shout” ще пренесе гостите на клуб Terminal 1 в света на легенди като Elvis Presley, Little Richard, Ray Charles, The Beatles, Rolling Stones, Jackie Wilson, James Brown, Chuck Berry и много други. Ще бъде обърнато специално внимание и на актуални изпълнители в съответната стилистика като Nick Waterhouse, Jack White, Raphael Saadiq, JD McPherson, Ray Collins Hot Club, The Black Lips, Miles Kane, BRMC, The Black Keys, The Drums, Kasabian и други.

The Smugglers Collective live

Идеята, която стои зад събитието, е да се създадат колаборации между различни DJ-и, всеки със своя специфичен стил и любимо десетилетите или стил в музиката и да се представи пред феновете един по-широк спектър на винтидж музиката, от 50те до 60-те и 70-те години на миналия век. Очаквайте продължение!

Advertisement

Вратите на “Тerminal 1” ще отворят за посетители в 21ч. “Twist and Shout” ще започне точно в 22ч. Входът е 6 лв.

Continue Reading
Advertisement