Connect with us

Tехнологии

UHD съюз бе създаден на CES 2015

Avatar

Публикувано

на

uhd alliance large 0

Водещи холивудски студиа, марки за потребителска електроника, разпространители на съдържание, компании за постпродукция и технологични компании обявиха създаването на UHD съюз (UHD Alliance) – нова коалиция на компании, обединени от идеята да вдигнат летвата за следващото поколение видео забавление чрез създаването на нови стандарти, които да подкрепят иновациите във видео технологиите, включващи 4К и по-висока резолюция, висок динамичен диапазон, широка цветова гама и потапяне в 3D аудио.

UHD Alliance бе създаден основно с мисъл за потребителя – той осигурява информация за първокласно Ultra-HD съдържание и устройства, които да предоставят най-доброто забавление у дома. Съюзът е фокусиран и върху подпомагане на потребителите да се възползват от безпроблемна, интегрирана и висококачествена Ultra-HD екосистема от край до край. Първокласното Ultra-HD съдържание и устройства ще бъдат ясно обозначени, така че потребителите ще могат лесно да ги разпознават в магазина.

Съюзът бе създаден от световни компании включително DIRECTV, Dolby, LG Electronics Inc., Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics Co.Ltd., Sharp Corporation, Sony Visual Product Inc., Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox и Warner Bros. Entertainment

„Тъй като UHD екосистемата продължава да се развива, ние затвърждаваме нашия ангажимент за висококачествено съдържание и устройства – заяви Хънсук Ким, президент на Visual Display Business, Samsung Electronics. – Съюзът ще насърчи развитието на висококачествено UHD съдържание, разграничавайки телевизорите, които осигуряват най-доброто UHD визуално изживяване.”

„Иновативните постижения и подобряването на качеството при телевизорите се развиват бързо, както се вижда и на изложението CES – заяви Майк Дън, президент на Twentieth Century Fox Home Entertainment. – UHD съюзът ще допринесе за потребителите, идентифицирайки устройства и съдържание, които ще предоставят истинското UHD изживяване.”

„Тези технологии ни позволяват да използваме много по-широка палитра, за да разкажем нашите истории, докато осигуряваме на зрителите живи, естествени цветове, превъзходен контраст и най-високо качество на картината – заяви Рон Сандърс, президент на Warner Bros. Home Entertainment. – Работата с голям консорциум компании от индустрията е най-добрият начин да се предоставят тези изживявания заедно с първокласно забавление.”

Advertisement

UHD Alliance има за цел да гарантира, че всички звена по веригата – от производството, разпространението и потреблението на съдържание до възможността за възпроизвеждане на устройствата – отговарят на определените стандарти за високо качество. Съюзът въвежда стандарти, които са отворени и позволяват гъвкавост на пазара, като в същото време дават на потребителите увереността, че могат да гледат съдържанието, което искат, на своите устройства. В следващите месеци групата ще се събере, за да се очертае технологична пътна карта за бързото развитие на UHD технологиите в световен мащаб.

UHD Alliance е световна коалиция от водещи филмови студиа, ТВ марки, разпространители на съдържание, компании за постпродукция и технологични компании, които имат за цел създаването на единен критерий за първокласни UHD платформи като 4К резолюция, High Dynamic Range, Wide Color Gamut, High Frame Rate и Immersive Audio. Групата се състои от DIRECTV, Dolby Laboratories, LG Electronics Inc., Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Sharp Corporation, Sony Visual Product Inc., Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox и Warner Bros. Entertainment.

Continue Reading
Advertisement