Connect with us

Tехнологии

United Group представя EON Connect

Avatar

Публикувано

на

EON Connect 800x450 BG

United Group, водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа, днес представи EON Connect – иновативна услуга, която дава на клиентите контрол над мрежите в дома им, както никога досега, както и възможности да направят интернет по-безопасно място за децата.

EON Connect, която първоначално се предлага в Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора, прави управлението на WiFi и LAN мрежите бързо и лесно за клиентите чрез удобна апликация за мобилен телефон или таблет. Приложението е налично за iOS, Android и Huawei устройства.

Услугата е безплатна за потребителите на SBB и Telemach, които са абонирани за пакетите EON FULL или EON PREMIUM, и също така използват по-нови модели модеми. EON Connect е създадена от United Cloud, центърът за иновации на United Group, който разработи и EON TV платформата, носител на различни награди.

В допълнение на това, че клиентите могат да оптимизират WiFi мрежата само с едно кликване, EON Connect предлага повишена сигурност и контрол. Например, клиентите могат да създават потребителски профили и да управляват устройствата за всеки от тях, като задават правила и привилегии.

Родителският контрол позволява филтрирането на съдържание по категории, давайки възможност на клиентите да ограничават достъпа на детето до социални мрежи или до определени категории съдържание, които се считат за неподходящи. Родителите могат да задават ограничения за използваното количество данни и да ограничат достъпа до интернет, когато е време за сън или за домашни. Също така могат лесно да спрат достъпа до интернет на всяко устройство или профил.

Advertisement

Те също така могат да управляват потреблението на интернет, да виждат списъка с устройства, свързани с домашната мрежа, и да създадат WiFi мрежа за гости.

“EON Connect е още един пример за ролята, кято екипът за разработки на United Cloud има за иновативните продукти и услуги, които United Group предлага на клиентите.”, каза главният изпълнителен директор на United Cloud Srđan Đurđević.

“Тази революционна услуга е резултат от сътрудничеството на екипа с Групата и потвърждава отново, че ние сме едновременно лидер и двигател за развитие в нашата индустрия.“, добави той.

United Cloud е водещият център за проучване и разработки в региона. Състои се от повече от 200 квалифицирани специалисти, включително инженери, разработчици на продукти и иноватори, дизайнери на UX/UI (User Experience/ User Interface), които работят на пет локации в три различни страни.

На българския пазар United Group притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement