Открийте ни и в

Tехнологии

VENTURI ОБЯВИ ACRONIS ЗА СВОЙ ПАРТНЬОР ПО КИБЕРЗАЩИТА

MIKA

публикувано

на

Като най-бързо разрастващия се в света моторен спорт, шампионатът FIA ABB Формула E осигурява перфектна основа за доказване на иновативни и фокусирани в бъдещето технологии. Като пионери в електромобилността и един от основаващите отбори на Шампионата от стартирането му, отборът VENTURI Formula-E има истински нужда от партньор, към който да се обърне, във връзка с сигурността на своите данни.

Чрез новото партньорство отборът VENTURI Formula-E ще се възползва от пълния набор от услуги по киберзащита на Acronis, включващи най-модерна хибридна облачна архитектура, възстановяване на данни след бедствие, синхронизиране и споделяне на файлове, блокчейн идентификация и услуги по електронен подпис, анти-малуер защита – всяко от които може да се управлява от единична, интуитивна конзола.

Отборът VENTURI Formula-E генерира до 20GB данни на всяко тяхно състезание. Като част от новото партньорство с Acronis, всички тези, както и други данни на отбора ще бъдат напълно защитени от модерни кибер заплахи, оставайки лесно достъпни от всички точки на света. Резултатът ще помогне да се подобри скоростта, ефиктивността и сигурността на операциите им.

Acronis ще използва най-модерните възможности на изкуствения интелект, за да помогне за по-точното прогнозиране на способностите на състезателния отбор и да увеличи  коефициента на справяне с неочаквани събития в уникалната, силно рискова състезателна среда на Formula E.

“Радваме се да приветстваме Acronis в семейството на VENTURI. Споделяме еднакви ценности и разбирания, когато става дума за следване на технологични иновации. Има множество начини, по които партньорството ще даде моментални преимущества в реално време за екипа на отбора. При моторните спортове представянето е всичко – Formula E не е по-различна в това отношение и ние постоянно ще се стремим към най-новите технологии и решения във всяко отношение. Доволни сме, че имаме възможността да работим с всепризнат лидер в индустрията като Acronis и очакваме дълготрайно и взаимополезно партньорство.” каза Susie Wolff, ръководител на VENRURI Formula E.

“Технологията на Acronis съответства на изискванията за ефективност и сигурност на отбора, покривайки всички аспекти на киберзащитата. Елиминирайки всякакви тревоги, свързани с безопасността или достъпността на данните, можем да помогнем на отборите да се фокусират върху постигането на максимални резултати на пистата. Горди сме да бъдем официален партньор на отбора и очакваме дългогодишно, успешно партньорство с екипа,” каза Dan Havens, Acronis Growth Officer.

Чрез използването на иновативни технологии като изкуствен интелект и блокчейн, Acronis гарантира, че решенията са базирани на Петте вектора на киберзащита – безопасност, достъпност, поверителност, идентификация и сигурност на данните (SAPAS). Тези решения ще помогнат на отбора да предпази данните си, както на пистата, така и в централното управление на отбора в Монако.

Новото партньорство представлява уникална възможност за Acronis да представи своето SAPAS послание в два ключови региона – Южна Америка и Европа. Чрез глобалния обсег на шампионата FIA ABB Formula E, шофьорът на отбор VENTURI Formula E и бивша звезда от Formula 1 Felipe Massa, ще повиши осведомеността за партньорските дейности в родната му страна Бразилия.

Acronis поддържа и множество спортни клубове и висши отбори по моторен спорт. За повече информация, моля, посетете https://acronis.sport

За Acronis
Acronis залага стандарта за киберзащита; решавайки предизвикателства, свързани с безопасност, достъпност, поверителност, идентификацията и сигурност (SAPAS) с иновативните си решения за създаване на резервно копие, анти-рансъмуеървъзстановяване след бедствиесъхранение, и решения за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, поддържайки хибридно облачно съхранение: локално, в облака или комбинирано. Усъвършенствана от технология за активна защита, базирана на изкуствен интелект и идентифициране, базирано на блокчейн, Acronis защитава всички данни във всяка сряда, включително физическа, виртуална, облачна, мобилна, както и приложения. С 500,000 бизнес клиенти и мощна световна общност, на Acronis се доверяват 79 от топ 100 най-ценни марки. С двойното централно управление в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече на acronis.com.

За отбора VENTURI Formula E

Пионер в областта на електромобилността от 2000 година, президентът на VENTURI в Монако Gildo Pastor е бил ранен поддръжник на Alejandro AGAG изпълнителен директор на FIA Formula E когато е започнал да полага основите на това, което ще стане шампионата FIA ABB Formula E. На база на своя опит в областта, иноваторът Моnegasque подкрепя новосъздадения проект на Formula E, създавайки отбор VENTURI Formula E, който се е състезавал във всеки сезон на Шампионата от началото му през 2014 г. През 2018г. Susie WOLFF е назначена за  директор на екипа на отбор VENTURI Formula E.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 17 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 17 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 18 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 18 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 19 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 21 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 22 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 23 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 23 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди 2 дни

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо