Открийте ни и в

Tехнологии

VENTURI ОБЯВИ ACRONIS ЗА СВОЙ ПАРТНЬОР ПО КИБЕРЗАЩИТА

MIKA

публикувано

на

Като най-бързо разрастващия се в света моторен спорт, шампионатът FIA ABB Формула E осигурява перфектна основа за доказване на иновативни и фокусирани в бъдещето технологии. Като пионери в електромобилността и един от основаващите отбори на Шампионата от стартирането му, отборът VENTURI Formula-E има истински нужда от партньор, към който да се обърне, във връзка с сигурността на своите данни.

Чрез новото партньорство отборът VENTURI Formula-E ще се възползва от пълния набор от услуги по киберзащита на Acronis, включващи най-модерна хибридна облачна архитектура, възстановяване на данни след бедствие, синхронизиране и споделяне на файлове, блокчейн идентификация и услуги по електронен подпис, анти-малуер защита – всяко от които може да се управлява от единична, интуитивна конзола.

Отборът VENTURI Formula-E генерира до 20GB данни на всяко тяхно състезание. Като част от новото партньорство с Acronis, всички тези, както и други данни на отбора ще бъдат напълно защитени от модерни кибер заплахи, оставайки лесно достъпни от всички точки на света. Резултатът ще помогне да се подобри скоростта, ефиктивността и сигурността на операциите им.

Acronis ще използва най-модерните възможности на изкуствения интелект, за да помогне за по-точното прогнозиране на способностите на състезателния отбор и да увеличи  коефициента на справяне с неочаквани събития в уникалната, силно рискова състезателна среда на Formula E.

“Радваме се да приветстваме Acronis в семейството на VENTURI. Споделяме еднакви ценности и разбирания, когато става дума за следване на технологични иновации. Има множество начини, по които партньорството ще даде моментални преимущества в реално време за екипа на отбора. При моторните спортове представянето е всичко – Formula E не е по-различна в това отношение и ние постоянно ще се стремим към най-новите технологии и решения във всяко отношение. Доволни сме, че имаме възможността да работим с всепризнат лидер в индустрията като Acronis и очакваме дълготрайно и взаимополезно партньорство.” каза Susie Wolff, ръководител на VENRURI Formula E.

“Технологията на Acronis съответства на изискванията за ефективност и сигурност на отбора, покривайки всички аспекти на киберзащитата. Елиминирайки всякакви тревоги, свързани с безопасността или достъпността на данните, можем да помогнем на отборите да се фокусират върху постигането на максимални резултати на пистата. Горди сме да бъдем официален партньор на отбора и очакваме дългогодишно, успешно партньорство с екипа,” каза Dan Havens, Acronis Growth Officer.

Чрез използването на иновативни технологии като изкуствен интелект и блокчейн, Acronis гарантира, че решенията са базирани на Петте вектора на киберзащита – безопасност, достъпност, поверителност, идентификация и сигурност на данните (SAPAS). Тези решения ще помогнат на отбора да предпази данните си, както на пистата, така и в централното управление на отбора в Монако.

Новото партньорство представлява уникална възможност за Acronis да представи своето SAPAS послание в два ключови региона – Южна Америка и Европа. Чрез глобалния обсег на шампионата FIA ABB Formula E, шофьорът на отбор VENTURI Formula E и бивша звезда от Formula 1 Felipe Massa, ще повиши осведомеността за партньорските дейности в родната му страна Бразилия.

Acronis поддържа и множество спортни клубове и висши отбори по моторен спорт. За повече информация, моля, посетете https://acronis.sport

За Acronis
Acronis залага стандарта за киберзащита; решавайки предизвикателства, свързани с безопасност, достъпност, поверителност, идентификацията и сигурност (SAPAS) с иновативните си решения за създаване на резервно копие, анти-рансъмуеървъзстановяване след бедствиесъхранение, и решения за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, поддържайки хибридно облачно съхранение: локално, в облака или комбинирано. Усъвършенствана от технология за активна защита, базирана на изкуствен интелект и идентифициране, базирано на блокчейн, Acronis защитава всички данни във всяка сряда, включително физическа, виртуална, облачна, мобилна, както и приложения. С 500,000 бизнес клиенти и мощна световна общност, на Acronis се доверяват 79 от топ 100 най-ценни марки. С двойното централно управление в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече на acronis.com.

За отбора VENTURI Formula E

Пионер в областта на електромобилността от 2000 година, президентът на VENTURI в Монако Gildo Pastor е бил ранен поддръжник на Alejandro AGAG изпълнителен директор на FIA Formula E когато е започнал да полага основите на това, което ще стане шампионата FIA ABB Formula E. На база на своя опит в областта, иноваторът Моnegasque подкрепя новосъздадения проект на Formula E, създавайки отбор VENTURI Formula E, който се е състезавал във всеки сезон на Шампионата от началото му през 2014 г. През 2018г. Susie WOLFF е назначена за  директор на екипа на отбор VENTURI Formula E.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо