Connect with us

Кино

VIASAT EXPLORE спасява таратайки в Канада

Avatar

Публикувано

на

Viasat Explore Bush Wreck Rescue webp to jpg 5

снимка: © Omnifilm

От 8 септември Viasat Explore представя новия риалити сериал за ентусиасти от Канада, пристрастени към превръщането на стари изоставени камиони, специализирани превозни средства и тежко оборудване в персонализирани „бижута“. Те пътуват по трудни провинциални пътища, имат си работа с невъзможни поправки, взискателни клиенти и един с друг в надпреварата си да превърнат ръждясали останки в блестящи класики.

Ден по-рано, на 7 септември, отново в 22:00 часа започва пети сезон на „Огромни инженерни грешки“, в който – наред с други истории от цял свят – разследваме свързани с времето бедствия, като катастрофални пожари по магистрали и железопътни линии и научаваме как внезапните наводнения и заледявания могат да доведат до влошаване на състоянието на мостове.

От 12 септември, пък, екстремният риболовец Джереми Уейд се настанява с първите два сезона на култовия „Речни чудовища“. Качете се на самолета заедно с Джереми и неговия екип и посетете отдалечени кътчета на Африка, Аляска, Америка, Амазонка и други части на света. От 22:00 часа.

Спасяване на таратайки в Канада

Advertisement

Премиера от петък 8 септември в 22:00 ч.

Провинциалните пътища на Западна Канада са пълни с останки от стари камиони и превозни средства, изоставени в гори, полета и дори хамбари.

Тези ръждясали останки – някои датиращи от 30-те години на миналия век – могат да струват малко състояние, ако попаднат в правилните ръце, но някой първо трябва да ги измъкне от пустошта и да инвестира много време и пари, за да ги възстанови до готовност за продажба…

Това е занимателен документален сериал за ентусиасти от Канада, пристрастени към превръщането на стари изоставени камиони, специализирани превозни средства и тежко оборудване в персонализирани „бижута“. Те пътуват по трудни провинциални пътища, имат си работа с невъзможни поправки, взискателни клиенти и един с друг в надпреварата си да превърнат ръждясали останки в блестящи и впечатляващи класики.

Advertisement

Огромни инженерни грешки

Премиера от четвъртък 7 септември в 22:00 ч.

Хората строят от повече от 10 000 години; ние сме инженерни експерти и въпреки това всяка година стават известни истории за строителни катастрофи по цял свят. С достъп до проектантски екипи, очевидци и група от експерти, ние анализираме какво се е объркало при всяка строителна грешка, разследваме защо е останало неоткрито и разкриваме как инженерите се опитват да го поправят. През петия сезон – наред с други истории от цял свят – ние разследваме свързани с времето бедствия, като катастрофални пожари по магистрали и железопътни линии, научаваме как внезапните наводнения и заледяванията могат да доведат до влошаване на състоянието на мостовете и изследваме многото начини, по които строителните проекти могат да се провалят напълно – понякога с фатални последици.

Речни чудовища – сезони 1 и 2

Advertisement

От вторник 12 септември в 22:00 ч.

В този епичен маратон на първите два сезона на „Речни чудовища“ придружаваме екстремния риболовец Джереми Уейд при първите му пътувания по света в търсене на най-страшните и смъртоносни речни създания.

Джереми иска да улови сладководни риби с апетит за човешка плът, като пиранята, древната арапаима, малката, но смъртоносна бича акула и страшния змиеглав, както и мистерията, наречена Мами Уата. Качете се на самолета заедно с Джереми и неговия екип и посетете отдалечени кътчета на Африка, Аляска, Америка, Амазонка и други части на света.

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

Advertisement

За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG.