Connect with us

Кино

Viasat History представя: Джей Еф Кей, 60 години от убийството

Avatar

Публикувано

на

Viasat History JFK KEY ART Landscape

снимка: Viasat History

През ноември, Viasat History ще излъчи специална селекция от филми по случай 60-ата годишнина от едно от най-шокиращите и определящи историята събития за 20. век – убийството на Президента Джон Ф. Кенеди на 22 ноември1963 г. С премиерата в две поредни недели (19 ноември и 26 ноември), това телевизионно събитие ще представи три съвсем нови документални поредици, които хвърлят светлина върху случилото се в този съдбоносен ден и последващото му отражение върху целия свят.

Джон Ф. Кенеди: 24 часа, които промениха света / 19 ноември от 22:00 часа

Този документален филм обобщава архиви, рядко виждани публично досега. Над един телевизионен час проследява последните 24 часа от управлението на Президента Кенеди и последвалия арест и обвинение в убийство на очевидния стрелец-единак Лий Харви Осуалд. По време на кампанията си в Тексас през 1973 г., Президентът Кенеди е заобиколен от почитатели, доброжелатели, служители и журналисти. Всяко негово движение е щателно документирано и въпреки това последните мигове от неговия живот са показани само в един 16-секунден клип, заснет от зрител, който през останала част от живота си преживява картината от кадър 313. Филмът проследява Кенеди от неговото пристигане на 21 ноември 1963 г. до качването на тялото му на Еър Форс 1 за Вашингтон, само два часа след съдбоносния изстрел.

Джон Ф. Кенеди: Последното свидетелство / Двоен епизод – 19 ноември от 23:00 часа

Advertisement

Документалният филм повежда зрителите в интригуващо разследване, като проследява стъпки, следи от гуми и изстрели от тази трагична петъчна утрин в 1963 г. в Далас. Филмът се старае да разкрие истината зад убийството на Джей Еф Кей, изследва различни теории и свидетелства, които се разпространяват през изминалите десетилетията. Чрез експертни анализи и щателни изследвания, зрителите ще получат нов поглед върху събитията, довели до преждевременната смърт на обичания президент.

Джон Ф. Кенеди: Домашното видео, което промени света/ 26 ноември от 22:00 часа

Този филм задълбава в малко познатата история на един 8-милиметров филм, който запечатва завинаги шокиращите събития от този съдбовен ден. Забележителния документален филм разкрива историята зад този любителски запис, заснет от Ейбрахам Запрудер, който неочаквано става ключов свидетел на историята. Филмът изследва как материалът на Запрудер става не само незаменимо доказателство, но и култов запис на трагедия, която разтърсва нацията и света.

С наближаването на 60-ата годишнина от убийството на Президента Джон Ф. Кенеди, Viasat History отдава специална почит с излъчванията в неделя, 19. ноември и неделя, 26. ноември, връщайки ни в ключовия исторически момент, като изследва и политическото наследство на Джей Еф Кей и разсъждава върху трайното въздействие на неговата преждевременна смърт през онзи съдбовен ноемврийски ден на 1963 г.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Advertisement

Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG & YouTube канал Viasat World Bulgaria 

Continue Reading
Advertisement