Connect with us

Кино

Viasat History представя епоса в три части Нормандия: Земя на воини

Avatar

Публикувано

на

Viasat History Normandy ©CURIOSITY STREAM 3 RICHARD

От нашествието на викингите до обсадата на Ричард Лъвското сърце, новият амбициозен документален филм в три части на Viasat History „Нормандия: Земя на воини“ разказва историята за това как Нормандия става едно от най-могъщите кралства в Европа от 12-ти век, преди внезапно да се срине.

Премиерата по канала на 7 април, петък, от 22:00 часа ще покаже първа част на този невероятен военен епос, който се простира в 300 години и е преразказан с впечатляващи CGI ефекти, автентични възстановки, модерни инфографики и изключителни свидетелства на международни експерти. 

Сагата е в три увличащи епизода за династията на воините – от Роло Ходещия до Ричард Лъвското сърце и Уилям Завоевателя. Страховити воини и още по-страшни врагове на кралство Франция от поколения, тези властници, родени под норманското знаме, рискуват живота си, за да защитят държавата – в една героична история, разказана като приказка, дълбоко от сърцето на средновековна Европа.

Първата част отвежда зрителите назад към година 1200 – към времето, когато Роло Ходещият, пропъден от Скандинавия и начело на армия пирати, плава надолу по Сена във викингски боен кораб в търсене на земя, която да плячкоса. Единственото, което спира викингския лидер да нападне територията, е това, че получава това, което по-късно ще стане Нормандия: земята на северняците.

Advertisement

В епизод втори – нацията е шокирана от смъртта на Робърт Великолепни, херцог на Нормандия. Неговият син, Уилям, заема мястото му, но за много влиятелни барони, Уилям не е законен владетел; той е почти дете. Уилям трябва да се бори, за да укрепи властта си и да завоюва нови земи, особени в Битката при Хейстингс.

Viasat History Normandy Land of Warriors Keyart Landscape Cover

Трилогията завършва с историята на Филип Август, крал на Франция, който има една цел: да победи херцога на Нормандия, Ричард Лъвското сърце. Когато на Джон Локхарт, брата на херцога на Нормандия, му хрумва същата идея, Филип и Джон се обединяват срещу Ричард. Но дали ще успеят?

Военни стратегии, замъци и обсади, „Нормандия: Земя на воини“ ви предлага да се впуснете в този голям военен конфликт, който превръща Нормандия в една от най-лелеяните територии в Европа. Документалната трилогия дебютира по Viasat History, в Централна и Източна Европа, на 7 април в 22:00 часа. Повторения: на следващата неделя след 12:40 часа. Маратон: 30 април, неделя, от 12:40 часа.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. Следете на www.viasathistory.bg и https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG & YouTube канал Viasat World Bulgaria

Advertisement
Continue Reading
Advertisement