Открийте ни и в

Кино

Viasat History разкрива най-тираничната династия на Великобритания

публикувано

на

Viasat History разкрива най-тираничната династия на Великобритания 139

Необикновени истории от миналото на Англия разкрива Viasat History с поредицата „Най-кървавата династия на Великобритания“.  Епизодите ще се излъчват всеки понеделник, от 3 до 24 август, от 22:00 часа.

В документалната продукция известният историк Дан Джоунс разказва за династията, която е управлявала Англия и голяма част от Франция през Средните векове. Чрез един забележителен нов подход към тези бурни времена, той представя поредица от изключителни герои, водени от амбиция, ревност, омраза и отмъщение. Те са арогантни бащи, коварни съюзници, изневеряващи съпруги, воюващи братовчеди и най-добри приятели, превърнали се в смъртни врагове. Техните сурови емоции ги карат да променят историята и оформят облика на Великобритания.

Още в началото на поредицата Дан Джоунс започва с първия крал от династията – Хенри II. Смел и енергичен войн, той превръща Англия от изпълнена с насилие и беззаконие държава в най-голямата империя в Европа. От епизодите историците могат да научат повече и за крал Хенри III и ожесточената му борба за душата на нацията с коварния му най-добър приятел Симон дьо Монфор.

Дан Джоунс не пропуска да разкаже и за царуването на Едуард II и изследва какво e превърнало неговата кралица Изабела Френска от лоялна млада съпруга в кръвожаден матриарх. Зрителите ще научат още и за необикновената история на Ричард II – момчето крал, което става герой на Селското въстание. Той обаче израства и се превръща в един от най-бруталните тирани в английската история.

Какво се крие зад тези изключителни герои, изпълнени със сурови човешки емоции – гледайте в поредицата „Най-кървавата династия на Великобритания“, всеки понеделник, от 3 до 24 август, от 22:00 часа по Viasat History.

Реклама