Connect with us

Общество

Viasat History с две нови поредици за Втората световна война

Avatar

Публикувано

на

Crete

Две нови поредици за Втората световна война и по най-добрия ТВ канал за история на Стария континент, Viasat History.  Новите заглавия през май са „Битката за Крит“ и „Берлин, 1945“

Битката за Крит

В три поредни вечери от понеделник, 18 май, в 22:00 ч.

Документалната поредица разказва историята на известната битка през Втората световна война и последвалите четири години на немска окупация на о-в Крит. С помощта на документални кадри от деня на събитието, компютърна анимация и показания на експерти и оцелели, посещаваме о-в Крит и бойните му полета, за да разкажем историята на тази уникална и кървава битка и последствията от нея.

Advertisement

Берлин, 1945 г.

На 8, 9 и 10 май, петък, събота и неделя в 22:00 ч.

История за освобождение, поражение и възстановяване в град, преобразен от сцена на война в поле от руини. През погледа на победители и победени, документалната поредица от три части разкрива многопластовата трансформация на града и неговите жители. С помощта на невиждани досега архивни кадри, възстановяваме живота не само на освободените от концентрационните лагери и окупираните страни, но и на последователите на Германия, тихите маси и извършителите. Колаж от свидетелски показания от периода дава глас на съветски, американски и британски войници, както и на немското население, тревожно очакващо изхода от войната.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement