Connect with us

Общество

VIASAT HISTORY с рубрика за „Тайните на Третия райх“

Avatar

Публикувано

на

Оръжейният инженер на Хитлер, снимка: © ZDF

Разглеждаме отблизо малко известни аспекти на живота в нацистка Германия и за пръв път имаме достъп до частни домашни видеа на хора, живели под свастиката на Хитлер. Как науката бива употребена – или как с нея бива злоупотребено, в полза на Третия райх и как оръжейният инженер на Хитлер успява да се спаси от преследване? VIASAT HISTORY дава отговори на някои от тези въпроси с рубрика за „Тайните на Третия райх“

Домашни видеозаписи от нацистка Германия

Започва от понеделник, 19 октомври, в 22:00 ч.

Хиляди немски тавани са се превърнали в сметища за безброй часове домашни видеозаписи, оставени да събират прах в продължение на десетилетия. На тези ленти е скрита различна история за Третия райх. Те предлагат прозорец към скритите недра на живота в нацистка Германия – у дома в мирно време, но още по-удивително – от фронтовите линии по време на войната.

Advertisement

Поредицата от две части изследва частните колекции, които едва сега започват да излизат на светло, за да разкрие как цивилните и военни жители на нацистка Германия са записали изгряването на империята, която според тях е щяла да съществува хиляди години.

Оръжейният инженер на Хитлер

Сряда, 21 октомври, в 22:00 ч.

Твърди се, че Ханс Камлер – човекът зад тайната оръжейна програма на Хитлер, се е самоубил на 9 май, 1945 г. Генералът от СС е виновен за наемането на затворници от концентрационните лагери като принудителни работници и по този начин за смъртта на десетки хиляди. Нови доказателства обаче предполагат, че е бил отведен в САЩ под прикритие, за да се запазят познанията му и така е избегнал да бъде осъден като военнопрестъпник

Суперколите на Хитлер

Advertisement

Четвъртък, 22 октомври, в 22:00 ч.

В разцвета на Третия райх на два немски производителя на автомобили е било наредено да създадат най-невероятните превозни средства в цял свят.

Следва съперничество, което жъне победи на Гран При, международно господство вследствие на пропаганден преврат и осигурява световна слава на шофьорите, рискували живота си, за да постигнат рекорди, ненадминати в продължение на 79 години. Всичко се случва под преките заповеди на самия фюрер.

Да живееш с Хитлер

Започва от понеделник, 2 ноември, всяка вечер в 22:00 ч.

Advertisement

Хитлер е избран за канцлер на Германия през 1933 г. Шест години по-късно той вкарва народа си във война, а след още шест години го води до унищожение. От издигането му на власт през 1933 г. до смъртта му през 1945 г., милиони немци живеят под управлението на най-скандалния авторитарен режим в историята.

В поредицата изследваме реалността на ежедневието в нацистка Германия, как са живели по време на нацизма и как са продължили живота си след това. Това е историята на живота в Третия райх – образованието, религията, насилието и смъртта.

Свръхестествени нацисти

Започва от понеделник, 9 ноември, всяка вечер в 22:00 ч.

Advertisement

Документалната поредица от три части разглежда невероятните планове на Хитлер и партията на нацистите да спечелят войната с помощта на свръхестествени и окултни суперсили.

От митове за вампири и въркулаци, през възкръснали военачалници и превъплътени воини, до нацисткия Христос и древни супероръжия, това са някои от магическите техники, които немците са обмисляли и изпробвали, вярвайки, че това ще промени изхода на войната

Continue Reading
Advertisement