Открийте ни и в

Кино

Viasat Nature ви запознава с „Ветеринари на странни животни“

Avatar

публикувано

на

Viasat Nature ви запознава с „Ветеринари на странни животни“ 141

снимка: Viasat Nature

В новата поредица по Viasat Nature „Ветеринари на странни животни“, която дебютира на 21 февруари, понеделник и ще се излъчва всеки следобед в 15:30 часа с маратон на 26 февруари, събота, Д-р Джеймс Хаберфийлд и екипът му лекуват най-необикновените и обичани животни в Австралия. Тези специалисти работят денонощно, като влагат всичките си познания, за да спасяват най-причудливите домашни любимци на континента.

От сладководни крокодили и бъбриви папагали до захарни летящи катерици, змии, жаби, гущери и опасни животни – всички те са редовни „пациенти“ в клиниките Unusual Pet Vets, базирани във Виктория, в Западна Австралия и в Кунсланд. Тези ветеринари се грижат за местните диви животни, но също така се отзовават на спешни повиквания и от местни зоологически градини и аквариуми. Няма нито един скучен миг в деня на ветеринаря на странни животни!  

Д-р Джеймс Хабърфийлд е базиран във Виктория и е основател на клиниките Unusual Pet Vets.

Той обича да се грижи за всякакви видове животни, но изпитва особен интерес към влечугите и от осемгодишна възраст отглежда най-различни гущери и змии. Колекцията му от влечуги, която има заедно с баща си Крис, включва над 100 вида змии и гущери. Експерт по медицина и хирургия за необичайни животни, Д-р Джеймс би направил всичко за клиентелата си от обични озадачаващи животни.

В клиниката във Виктория работи и Д-р Хеймиш – един от малкото специалисти по птици в Австралия. Д-р Шейн е със статут на звезда в общността на собствениците на влечуги. Д-р Мишеле, един от малкото ветеринари в Австралия с диплома за висша степен по Зоомедицина.

В Западна Австралия практикува Д-р Лусинда, която има опит с африкански диви животни и такива от лаборатории и зоопаркове, както и  Д-р Кели – специалист по медицина за екзотични животни, в момента преподавател на следващото поколение ветеринари. Междувременно в Куинсланд намираме Д-р Катрин, чийто специален интерес за птиците и медицината за тях.  Този ударен екип от ветеринари като цяло би могъл да се справи с всеки необикновен домашен любимец на планетата!

За един ветеринар, грижещ се за необикновени домашни любимци, няма две еднакви същества – а и собствениците им също са от рядка порода…

Вижте любовта към необикновените животни на Австралия на тези „Ветеринари на странни животни“ – по Viasat Natureот 21 февруари, всеки следобед от 15:30 часа

В маратона на „Ветеринари на странни животни“ в събота, 26 февруари, от 11:10 часа очаквайте:

11:10 – Епизод 1: Д-р Джеймс приема спешен случай с две домашни животни, бучката на синьоезчния сцинк Едуард притеснява д-р Киара, а д-р Кели извършва малка операция на две много малки декоративни рибки.

12:00 – Епизод 2: Д-р Джеймс лекува в клиниката австралийски горски дракон, д-р Шейн лекува килимовия питон Ред, д-р Катрин приема спешен случай, а папагалът Текила от вида слънчева аратинга изпитва силни болки.

12:45 – Епизод 3: Д-р Джеймс трябва да спаси много специална птица, д-р Хамиш лекува много милия австралийски бозайник Шъг, а д-р Лусинда разследва защо осиновената домашна корела Сноуи снася прекалено много яйца.

13:30 – Епизод 4: Бащата на д-р Джеймс довежда ранения индийски варан Луси, д-р Киара лекува дива ехидна, а д-р Хамиш трябва да открие причината за промените в поведението на папагала Бернули от вида голям александър.

14:15 – Епизод 5: Д-р Джеймс извършва операция на дребен зебров амадин, д-р Лусинда се грижи за Фроги, зелената дървесна жаба, която всъщност е синя, д-р Шейн лекува костенурка, чийто абсцес е пробил корубата ѝ.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.  Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/