Connect with us

Кино

VIASAT NATURE: Вълкът – скитникът без граници в сезона на дивата Европа

Avatar

Публикувано

на

Viasat NATURE Wolf Wonderers pup close up Ispida Wildlife Productions

 снимка: © Albatross

Присъединете се към Viasat Nature в епично приключение из Европа този октомври с рубриката „Сезон на дивата Европа“ – всеки делничен ден от 21:00 часа. Ще се разхождаме из Британските острови, Скандинавия, Германия, Швейцария и Нидерландия.

Пътуваме до северната част на Англия с премиерата на 2 октомври на „Англия: една година сред дивата природа“ и научаваме повече за интригуващата повторна поява на вълка в континентална Европа със съвсем новия документален филм в две части „Вълкът: скитникът без граници“ – от 4 октомври.

Премиерен за Viasat Nature е също „Дивите животни в страната на вятърните мелници“ – от 5 октомври, който разглежда подробно историята на вятърните мелници в Нидерландия и как те все още влияят на дивата природа днес.

Viasat NATURE England A Year In The Wild High Res EP101 IMG10

снимка © Banijay Rights

Advertisement

Англия: една година сред дивата природа

Премиера от понеделник 2 октомври в 21:00 ч.

Националните паркове Дейлс и Норт Йорк Мурс заемат 1400 кв. мили в дивата и сурова Северна Англия; разделени само от 20 мили, те образуват зона от дива природа в Йоркшър, простираща се от източното крайбрежие в западна посока.

Дом на някои от най-впечатляващите диви животни в Обединеното кралство, двата парка привличат над 20 милиона посетители всяка година; впечатляващи водопади, поразителни блатисти местности, поляни с диви цветя и спиращи дъха крайбрежия са фонът на голямо разнообразие от диви животни, всяко от които има своя уникална стратегия за оцеляване.

Всеки епизод от този сериал документира различен сезон и разкрива непознати истории за дивите животни и как животът им се преплита в тези уникални паркове.

Advertisement

Вълкът: скитникът без граници

Премиера от сряда 4 октомври в 21:00 ч.

Вълкът почти напълно изчезва в Европа през последните няколко века; само малки популации оцеляват в големите гори на Източна Европа. Но през последните десетилетия вълкът не само получава правна защита, а и започва забележително завръщане.

„Вълкът – скитникът без граници“ разказва историята за това как това великолепно животно се връща от Полша през Германия до Нидерландия и Белгия. Това е вид, приеман добре от мнозина и презиран от други.

Advertisement

Тази поредица от два епизода проследява пътуването на млад вълк единак на запад в търсене на собствена територия и партньорка – това е изключителна продукция за дивата природа, разкриваща вдъхновяващ сюжет с превъзходна фотография от световна класа.

Дивите животни в страната на вятърните мелници

Четвъртък 5 октомври в 21:00 ч.

В сърцето на Нидерландия се намира Албласерваард, уникален пейзаж, създаден навремето от най-известния символ на страната: вятърните мелници. Въпреки че техният златен век вече е отминал, наследството им продължава да живее; ако се вгледате внимателно, ще откриете огромно количество животни, които все още се възползват от земята, създадена заради вятърните мелници.

Advertisement

Това е местообитанието на черноопашати крайбрежни бекаси, червени чапли, зайци, сърни, блатни жаби и кафяви пеперуди; в този документален филм следваме тези и други диви животни през различните сезони, докато се сблъскват с решаващи моменти и предизвикателства.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/.

Continue Reading
Advertisement