Connect with us

Кино

Viasat Nature по магичния маршрут до Нова Зеландия: Митичните острови

Avatar

Публикувано

на

Viasat NATURE New Zealand Earths Mythical Islands 01 02

снимка: Viasat Nature

Изолиран от останалата част на света от времето на динозаврите, великолепният див свят на Нова Зеландия се е развивал самостоятелно в продължение на 80 милиона години и резултатите са изненадващи. Визуално изумителният нов сериал от три части на Viasat Nature “Нова Зеландия: Митичните острови на Земята”, с премиера на 5 февруари от 20:00 часа, ви пренася на една екзотична и мистериозна обиколка на островите, разкривайки как богатия интригуващ див свят на страната успява да оцелява.

Нова Зеландия е красиво, но опасно място за живеене, тъй като е едно от най-геологично активните места на земята. Първият епизод на тази вдъхновяваща поредица ви представя най-древните и странни животински видове, проследявайки историята на формирането на техния забележителен дом по изключително жив начин. Научете как в древните им гори все още дебнат хищници от Юрската епоха. От кивитата с техните гигантски яйца до обитаващите горите пингвини и возещите се на хеликоптери овчарски кучета, срещнете се с изумителните създания и издръжливите хора, които трябва да се изправят пред предизвикателствата на този красив, драматичен и предизвикателен свят.

Във втория епизод пътешествието до най-екстремния и грандиозен Южен остров, където животните трябва да намират радикални решения за оцеляване. Тук е домът на някои от бързо издигащите се планини на света, Южните Алпи. От свръхинтелигентни папагали до зловещи охлюви със зъби и магически съзвездия от светещи червеи, тук се намират най-дивите места в страната и едни от най-издръжливите пионери, на които им се налага да вземат радикални решения, за да оцелеят.

Advertisement

Финалният епизод на това епично приключение разкрива изненадващата и задушевна история на новите пришълци в Нова Зеландия, като разказва за формирането на страната от днешна гледна точка. Нова Зеландия е едно от последните парчета суша, открита и заселена от хората. Буйно и плодородно, почти всичко, донесено тук процъфтява, често с изненадващи последици. Разказана чрез преживяванията на местните видове – по-специално един вид харизматичен и странно гигантски нелетящ папагал – това е трогателна история на променящата се съдба на дивия живот на Нова Зеландия, откакто човекът е пристигнал за първи път.

Дебютиращ в понеделник, 5 февруари от 20:00 часа, “Нова Зеландия: Митичните острови на Земята” е грандиозно изследване в три части на една от най-красивите страни на планетата и нейната невероятна дива природа.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement