Connect with us

Кино

Viasat Nature представя: кинематографично сафари из „Дивата природа на Европа“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Дивата природа на Европа е дом на някои от върховните животински видове. В новия спиращ дъха сериал на Viasat Nature са представени шест от най-редките, големи и бързи животни на континента. „Дивата природа на Европа“ дебютира с двоен епизод в понеделник, 6 февруари, от 20:00 часа и всеки епизод ще хвърли светлина върху един животински вид или семейство, като изследва предизвикателствата, пред които е изправен в променящия се свят и климат, от който се влияe, и как защитава местообитанието си от човешката намеса и влияние.

От брадатия лешояд, най-голяма хищна птица, до сивия тюлен – най-големия воден хищник на континента. От най-тежкото животно на сушата в Европа – бизона – до лоса, най-големия вид елен. От нощния ловец риса до върколака, хищник, способен да повали със зъбите си лос – това са най-впечатляващите животински видове на Европа.

Тази селекция животни отвежда зрителя на уникални места и недокоснати пейзажи, пресичайки политически граници и показвайки цялото многообразие на Стария континент. „Дивата природа на Европа“ засяга също важната тема за опасността от изчезване на видове, като обръща внимание на животни, чиито местообитания са застрашени от промени, причинени от климата и хората. Засегнати се и позитивните аспекти, обаче, като например повторното освобождаване в дивата природа на редки видове.

За да се опознаят животните – главни герои в техните местообитания, е използвана, когато е възможно, камера със специална технология. В други случаи са ползвани камери, предназначени за заснемане на дивата природа, дронове и хеликоптери, които улавят специални и неочаквани моменти.

Advertisement

Учените и експертите поставят животните, които срещаме, в по-широкия контекст на техния вид и ги свързват с други животински популации; подборът на животни ни води на откривателско пътешествие през уникални райони и девствени пейзажи. 

Този сериал е кинематографично сафари в сърцето на Европа – с най-красивите пейзажи, отразени от най-напредничави технологии. „Дивата природа на Европа“ дебютира по Viasat Nature в цяла Централна и Източна Европа всеки понеделник, от 6 февруари, с двоен епизод от 20:00 часа и повторение в петък от 20:00 часа и в събота от 18:50 часа.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement