Connect with us

Кино

Viasat Nature представя: Масай Мара – кръстопът на диви животни

Avatar

Публикувано

на

снимка: Viasat Nature

Премиерата е част от Сезона на Африка по най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World 

Националният резерват Масай Мара е един от най-важните за опазването на дивите животни и природа в Кения. Той е популярен в световен мащаб с богатството и наситеността си на животински видове, известен с изключителната си популация от лъвове, африкански леопарди, гепарди и африкански слонове. Едно от характерните за Масай Мара неща е ритъмът на естествени миграционни цикли – пристигането и заминаването на стотици хиляди тревопасни, под внимателния поглед на хищниците.

Новият документален филм в две части по Viasat Nature Масай Мара – кръстопът на диви животни, с дебют на 3 октомври от 21:00 часа и повторение на 8 октомври в 20:55 часа и на 11 октомври – отново от 21:00 часа, разказва точно тази велика история за дивия живот, където плячка и хищник се срещат и всяка такава среща може да определи нечия съдба. 

Advertisement

Премиерата на „Масай Мара – кръстопът на диви животни“ на 3 октомври поставя началото на „Сезона на Африка“ по Viasat Nature – със страхотна селекция от документални филми! Африка е вторият по големина континент в света и дом на богато разнообразие от растения и животни. Някои от най-интересните диви животни на континента са бабуините, чиито семейни истории ще проследим в „Бабуини – едно наистина диво семейство“ – на 4 октомври в 22:00 часа и на 20 октомври в 21:55 часа. Изследваме също живота и разликите между най-впечатляващите хищници в Африка – лъвове и хиени – прекарваме известно време в националния резерват „Масай Мара“ и представяме премиерата на втория сезон на популярната програма „Спасители на диви животни в Малави“.

Документалният филм „Лъвове и хиени“ дебютира на 4 октомври от 21:00 часа с повторение на 16 октомври от 20:00 часа.

Лъвовете и хиените от хилядолетия са си съперничели безмилостно в лова на плячка, но техните стратегии за оцеляване са противоположни; лъвът е експлозия от сила и енергия, докато хиената получава това, което иска, чрез тормоз и изтощаване. Двата вида се контролират взаимно, крадат и се убиват едни други, като в тази игра никой не надделява. Това е историята на древния конфликт между тези емблематични хищници в националния резерват „Масай Мара“ в Кения. Документалният филм улавя необикновеното поведение, наблюдавайки отблизо екстремния живот на тези основни африкански хищници.

Премиерата на „Бабуини – едно наистина диво семейство“ – също е на 4 октомври, веднага след тази на „Лъвове и хиени“ – в 22:00 часа, с повторение на 20 октомври в 21:55 часа.

Advertisement

Стадо бабуини Анубис живее в сърцето на Кения. Постепенно опознаваме членовете му. Там са мъдрият дядо Бабу, неговият син – командващият и доминиращ мъжкар Мфалме, кралят на стадото, опитната майка Джамала и нейният новороден син, принц Мкуу. Откриваме света на бабуините през очите на Мкуу, като постепенно научаваме какво означава да си роден в това семейство. Източноафриканската рифтова долина се превръща в епичен декор на големи и малки драми в живота на Мкуу и неговото стадо.

„Спасители на диви животни в Малави“ се завръщат с втори сезон и чисто нови шест епизода от 7 октомври, петък, в 21:00 часа, с повторение в неделя от 19:05 часа.

Проследяваме работата на американската ветеринарна лекарка д-р Аманда Салб и нейните колеги в единствения център за спасяване на диви животни в Малави. Във втория сезон Тори Кър Смит поема поста на ръководител на грижите за животните. Екипът посреща наплив от панголини тази година, всички пострадали от ръцете на трафиканти на диви животни.

Междувременно, тъй като Аманда е един от малкото ветеринари в Малави, упълномощени да залавят с помощта на упойка едър дивеч, нейните услуги винаги се търсят. По време на сериала виждаме как я викат да помага на животните сред пустошта… и при полевата работа на Аманда винаги има много драматични ситуации.

Advertisement

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/.

Continue Reading
Advertisement