Connect with us

Lifestyle

Viasat Nature представя страната с най-устойчив начин на живот – Словения

Avatar

Публикувано

на

Viasat Nature SlowenienAmPulsderWildnis 20 jpg

снимка: Viasat Nature

Този юни Viasat Nature предлага премиерата на нов документален филм, фокусиран върху невероятната флора и фауна на една близка до нас страна – ‘Slovenia: Where Nature Goes’/ „Словения: В царството на природата“.

За много пътници на кой да е международен полет Словения лесно се пропуска, докато прелитат нейната територия за по-малко от десет минути. Туристът на земята обаче е „принуден“ да изследва голямото разнообразие от природни паметници, живописни пейзажи и диви животни, по продължение на тези само стотина мили преход от море до планина – от маслиновите градини на средиземноморския бряг на Словения до покритите със сняг върхове и високи пасища на Алпите.

Познавачите описват Словения като „свят в бутилка“ и с известно основание: близо две трети от територията на страната е покрита само от гора, която напомня на Канада. Древни средиземноморски дъбове, букови гори с корони като катедрали, надвиснали борови гори, прилепнали към почти вертикални, недостъпни планински склонове до линията на дърветата, крият повече девствени местообитания от страни, десет пъти по-големи от Словения.

Advertisement

Природното наследство на Словения е впечатляващо – но още по-удивително е интимното, хармонично съжителство на човешката популация на страната с нейната дива фауна и флора, която е наградена с челна позиция в списъка на ООН за най-устойчив начин на живот и я прави модел за 21 век.

Словения: В царството на природата е по Viasat Nature на 24 юни в 21:00 часа и на 25 юни от 15:40 часа.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете  www.Facebook.com/ViasatNatureBG & www.Instagram.com/ViasatNatureBG

Continue Reading
Advertisement