Connect with us

Кино

Viasat Nature пътува по Скалистите планини от Йелоустоун до Юкон

Avatar

Публикувано

на

снимка: Viasat Nature

За света Скалистите планини на северноамериканския континент са съвършения образ на величествени пейзажи и могъща природа – емблематичният американски Запад. През 1872 г. Националният парк Йелоустоун – като част от по-голямата екосистема на Скалистите планини – е обявен за първия природен парк в света. През 2022 г. Йелоустоун отбеляза своята 150-годишнина с новаторската „Инициативата за опазване на Йелоустоун до Юкон“, която свързва местообитанията и защитава природата от Айдахо до Аляска.

Този март, всяка неделя от 21:00 часа, Viasat Nature излъчва премиерата на внушаващата благоговение документална поредица от четири части „Дивият коридор в Скалистите планини: От Йелоустоун до Юкон“. Тя отвежда зрителите на спиращо дъха пътешествие през величествените Скалисти планини, показвайки огромния и зашеметяващ коридор на живота от Йелоустоун до Юкон.

Проследете този коридор с дължина от 2000 мили в този нов сериал, докато разкривате новаторски локални инициативи за опазване, фокусирани върху емблематичните животни на Скалистите планини – бизони, мечки гризли, горски карибу и вълци.

Advertisement

Разказът се разгръща в четири епизода, всеки от които подчертава успешните истории на тези емблематични същества и тяхната жизненоважна роля в поддържането на деликатния баланс на екосистемата на Скалистите планини. Последвайте експерти и природозащитници, докато хвърлят светлина върху революционна инициатива като се задълбочават в иновативните стратегии, прилагани за защита и запазване на уникалното биоразнообразие тук.

Ще бъдете впечатлени от завладяващите кадри от пейзажа на Скалистите планини, като същевременно ще получите представа за съвместните усилия с племената на канадските индианци. Документалният филм насочва обектив към сложната връзка между тези общности и инициативите за опазване на природата, които са жизненоважни за устойчивостта на региона.

Впуснете се в незабравимо пътешествие по „Дивият коридор на Скалистите планини: От Йелоустоун до Юкон“ само с Viasat Nature всяка неделя в 21:00 часа с повторение на следващата събота в 20:05 часа, докато изпитвате красотата, устойчивостта и усилията за опазване, които правят тази част от света живо свидетелство за продължаващия ангажимент за защита на нашите природни съкровища.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/, както и на YouTube канала на Viasat World

Advertisement
Continue Reading
Advertisement