Открийте ни и в

Кино

VIASAT WORLD подготвя дебюта на EPIC DRAMA

публикувано

на

VIASAT WORLD подготвя дебюта на EPIC DRAMA 137

Водещата медийна компания Viasat World днес обави смелия старт на нова марка, Epic Drama, в ключовите си пазари в Централна и Източна Европа. Отдаден на най-големите драматични продукции от целия свят, Epic Drama ще се присъедини към портфолиото от тв канали и SVOD съдържание на Viasat World, което включва 27 тв канала в над 50 пазара, както и нелинейни услуги в много от териториите.

Със старта си на 14 декември 2017 г., Epic Drama ще предложи над 600 часа високобюджетно съдържание в HD качество и разнообразен микс от драматични жанрове. Същевременно 80% от програмата ще има Video On Demand права, което е изява на мисията на компанията да дава на зрителите си най-доброто съдържание в света, достъпно на всякакви платформи и устройства.

Ирина Гофман, CEO и президент на Viasat World коментира: “Очаровани сме да представим Epic Drama, дързък нов канал със сърце на разказвач на истории, отдаден на драматични продукции с голям мащаб и висок бюджет.

Уникалният ни статут на независим разпространител ни позволява да се вслушваме в нашите партньори и зрители, да разбираме какво търсят и да откликваме на това. Използваме опита си с драматичния жанр, за да адресираме липса на пазара на 24-часов канал, който подбира най-доброто от драматичните продуции от цял свят в момента, със съдържание, което ще е достъпно и по поръчка.”

Почитателите на драматичния жанр ще получат достъп до завладяващи сериали в микс от жанрове, включително „Крими и мистерии“, екранизации по класически литературни творби, „Политика и власт“, исторически, военни, екшън и приключенски, фентъзи и продукции по реални исторически събития. Програмната схема черпи от близо и далеч и включва заглавия, произведени във Великобритания, САЩ, Испания, Франция, Италия, Австралия и Канада.

Epic Drama дава живот на вдъхновяващи и емоционални истории за героични прояви, страсти, предателства, загуби и любови. С почти цялото съдържание в праймтайм, произведено в последните три години и над 70% ексклузивно за пазара, зрителите ще могат да се наслаждават на най-големите драматични продукции в момента 24 часа на ден, 7 дни в седмицата.

Базиран на проучвания, които установиха липса на пазара, стартът на Epic Drama е показателен за гъвкавостта и умението на Viasat World да отговаря на това, което зрителите и партньорите очакват. Роден от доказания опит на компанията в драматичния жанр, каналът надгражда успеха на  Epic Drama блока на Viasat History. Стартът е подплатен със значителна инвестиция в най-доброто съдържание и свързаните с това права и ще бъде подкрепен от стратегическа маркетингова кампания, както при старта, така и по-нататък.

“Viasat World е един от най-големите независими агрегатори на съдържание в Европа и нашето богато портфолио от тв канали и SVOD заглавия означава, че ние постоянно търсим най-доброто съдържание за нашите зрители. Стратегията ни е да изградим колекция чрез придобиване, ранно закупуване, а в последствие-  и чрез копродуциране, което ще ни позволи да гарантираме приток на висококачествено съдържание за нашите канали и вбъдеще. Вече работим с някои от най-добрите производители и разпространители на съдържание от цял свят и ще започнем преговори с още такива, за да разширим библиотеката си още повече и да допълним програмната схема за следващата година,“ коментира Ирина Гофман.

Epic Drama първоначално ще бъде наличен в ключовите за Viasat World пазари, включително България, Босна и Херцеговина, Харватия, Чехия, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Турция и Украйна с планове за разширяване и през 2018 година.

Трудно е да се опише с думи колко се вълнуваме да представим на света “Новия дом на епичните драми“! Това е задължителна дестинация за зрителите, които искат да видят най-добрите драматични продукции в момента,“ казва в заключение Ирина Гофман.

Viasat World е международна развлекателна група с портфолио, което обхваща от документалистика до развлекателно, драматично, филмово и спортно съдържание. Предлагаме на клиентите си 27 платени тв канала в 50+ страни, както и услуги за видео по поръчка в ключовите територии. Каналите ни имат над 130 млн. зрителя по света, а съдържанието ни е достъпно на 17 различни езика.

Viasat World работи с различни международни партньори и разпространители, които ни помагат да постигнем мисията си – да предлагаме увлекателно и висококачествено съдържание на всякакви платформи по целия свят.

 

Имаме подчертан фокус върху руските филми и предлагаме голямо разнообразие от заглавия през седемте TV1000 филмови канали, които включват TV1000, TV1000 Action, TV1000 Russian Kino и TV1000 Premium HD. Зрителите могат да гледат всичко от холивудски хитове до международно признати филми с някои от най- големите звезди на нашето време.

Най-популярните ни документални канали включват марки като Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature и Viasat Life, които връщат към живот историята, разказват най-големите приказки на самата природа и предлагат забавление на световно ниво, почерпано от истинския живот.

Viasat World предлага страхотно съдържание и директно на потребителя с TV1000Play – OTT платформа, налична в Русия.

Реклама