Открийте ни и в

Tехнологии

Viber пренесе Купидон в дигитална среда за деня на влюбените

Avatar

публикувано

на

Viber пренесе Купидон в дигитална среда за деня на влюбените 146

Тази година Купидон прати сърцати емоции и изненади в дигиталната среда, чрез първия по рода си в Централна и Източна Европа любовен бот, създаден специално за празника от Viber и българската компания connecto.io.

Седмица преди Св. Валентин ботът оживя в публичните акаунти на Viber в България, Гърция, Унгария, Сърбия и Хърватска, като разпита последователите им за предпочитанията им в деня на виното и любовта – с кого и дали ще празнуват, кого ще изненадват или от кого очакват подаръци, кой е най-якият им спомен от 14 февруари (ако имат такъв) и др. В зависимост от отговорите, Купидон разкри любовния тип на всеки един – Тежък романтик, Драма кралица, Соло валентинка, Неуморен парти звяр, Мечтан еднорог и Цар домошар, добавяйки и приятни съвети за незабравим празник.

Viber пренесе Купидон в дигитална среда за деня на влюбените 147

Само за няколко дни над 127 000 потребители на Viber в България, Сърбия, Унгария, Хърватска и Гърция решиха куиза на Купидон и разбраха любовния си типаж. Доминиращ се оказа профилът Соло валентинка (около 25% от общия брой) във всички 5 държави. На второ място най-изявени в България, Унгария и Сърбия са Мечтаните еднорози, а в Хърватска и Гърция – Царете домошари. Най-малко (под 10%) се оказаха Драма кралици, следвани от Тежките романтици – близо 15% от участвалите в България, Гърция и Хърватска.

България е двуполюсна зона на Соло валентинки (8466) и Мечтани еднорози (6255) – първите предпочитат компанията на своя смартфон пред тази на половинките си, а вторите са доказателство, че романтиката я има все още.

Реклама