Открийте ни и в

Събития

Visa и TaxiMe променят пътуването с такси в София

MIKA

публикувано

на

Visa и TaxiMe променят пътуването с такси в София 26

Visa и TaxiMe дават началото на нов етап в развитието на град София с обновяването на приложението, което през последните години играе важна роля за положителните промени в таксиметровия транспорт. Партньорството носи добавена стойност за гражданите и гостите на София, като осигурява и бонус за пътувания на картодържателите на Visa, които използват TaxiMe в София.

Новите функционалности на приложението, подкрепени от Visa, носят силен социален ефект за транспорта в големия град – пътуването с малък или голям домашен любимец, куче водач, бебешка или инвалидна количка, повече багаж, става удобно и възможно с опцията за поръчване на подходящ автомобил. Така благодарение на сътрудничеството между Visa и TaxiMe хората със специфични потребности, чието придвижване из града, е било затруднено, вече могат да го правят бързо и комфортно.

Обновеното приложение не само премахва нуждата от пари в брой, но и от физическото наличие на карта за разплащане. След като веднъж са регистрирали картата си Visa, с приложението TaxiMe сметката на притежателя й се задължава автоматично със сумата за изминатото разстояние. Специално картодържателите на Visa получават бонус от 10 лв., който могат да използват на части в няколко пътувания.

Механиката е проста. Първо картодържателят стартира приложението TaxiMe, което локализира текущото му местоположение. Пътникът посочва дестинацията си и уточнява метода на плащане, като може да се възползва от подкрепените от Visa нови функционалности на на TaxiMe. След това TaxiMe открива кола, която отговаря на изискванията, и посочва оставащото време до пристигането ѝ. Пътниците могат да видят  предварително крайната сума за пътуването и при желание да определят допълнително възнаграждение за водача.  При достигане на дестинацията, пътникът може просто да излезе от колата и сметката му ще бъде таксувана с точната сума плюс посоченото възнаграждение.   

Обновеното приложение създава условия за позитивна промяна в пътната обстановка на града, тъй като пътникът получава яснота относно времетраенето и цената на услугата. За шофьорите и компаниите, към които принадлежат, то осигурява сигурност за техните приходи.   

„Нуждата от такъв вид услуга нараства през последните години – потребителите отдавна оценяват плюсовете на електронните плащания при ползването на таксиметрови услуги.  Партньорството ни с лидер в индустрията има за цел да подобри тяхната технология чрез нашите иновативни решения и да гарантира високо ниво на услугата за стотици потребители ежедневно.  Използването на TaxiMe сега е лесно, удобно и безпроблемно преживяване за всички картодържатели на Visa – за да могат да се фокусират върху по – важни неща от това да се грижат за разплащането в края на пътуването,“ каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

“Радваме се, че открихме партньор като Visa, за който иновацията е движеща сила и част от културата на компанията.  Партньорството ни ще донесе положителна промяна в нашия прекрасен град и сме истински горди, че имаме подкрепата на Visa“, каза Христо Чернев, създателя на приложението TaxiMe.

Стартът на обновеното приложение е придружено от промоционална кампания – до 30 септември 2017 потребителите ще могат да пътуват с отстъпка от два лева за всяко от първите си пет пътувания, след регистрация на карта Visa.  Право на участие имат всички притежатели на кредитни и дебитни карти Visa, издадени на територията на България преди 25.04.2017г.

В момента е налична версия на приложението за Android, а тази за iOS ще бъде достъпна до няколко дни.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Музика

DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции

MIKA

публикувано

на

от

DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции 27

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Колекцията съдържа 14 звездни колаборации с най-големите имена от световната музикална сцена

Глобалният хитмейкър DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции в международните музикални класации, а напротив, записа още 1-ви места с новия си, неочакван, 12-ти студиен албум KHALED KLAHED! Вълнуващата колекция от хитовия продуцент и DJ съдържа 14 звездни колаборации с най-големите имена в съвременната музикална индустрия – Justin Timberlake, Cardi B, Jay-Z, Megan Thee Stallion, Justin Bieber, Migos, Post Malone, Rick Ross, Roddy Ricch, H.E.R., Lil Baby и много други. Част от траклиста на албума са и хитовете “POPSTAR” и “GREECE”, с участието на Drake. DJ Khaled обяви новия си проект неочаквано 2 дни преди световната му премиера с огромен билборд на сграда в Лос Анджелис, а изпълнителни продуценти са двамата му сина – Asahd и Aalam.

KHALED KHALED дебютира на #1 в Global Spotify Album Debut Charts, Spotify US, както и в Apple Music в 41 държави, включително в САЩ, Великобритания и Канада. Малко след релийза на впечатляващата музикална колекция, звездата пусна и официалните видеа към парчетата “WHERE YOU COME FROM” ft. Buju Banton, Capleton, Bounty Killer, “THANKFUL” ft. Lil Wayne & Jeremih, “SORRY NOT SORRY” ft. Nas, JAY-Z & James Fauntleroy и Harmonies by The Hive, “EVERY CHANCE I GET” ft. Lil Baby & Lil Durk, както и визуализация към изненадващата колаборация с Cardi B – “BIG PAPER”.

DJ Khaled определено даде силна заявка за новия си албум с релийза на парчетата “POPSTAR” и “GREECE”, които заедно дебютираха на челни места в 10 световни пазара, включително на #3 и #8 в САЩ, #1 и #2 в Канада, #8 и #11 във Великобритания. Khaled направи и най-значителния си дебют в класацията Spotify Global с “POPSTAR” на #4, с над 1 милиард стрийма на аудиото и видеото и 2х платинен сертификат в САЩ. 

Продължете понататък

Музика

Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания

MIKA

публикувано

на

от

Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания 28

Фотокредит: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

На 80-годишна възраст Tom Jones се превърна в най-възрастния мъж, оглавил престижната класация за албуми във Великобритания с новия си студиен проект Surrounded By Time.

Почетното място му бе отредено 56 години след първия му албум и дебют в класацията – Along Came Jones (1965).

До момента най-възрастният артист на върха на класацията беше късната Vera Lynn на 92 години с великата й хит колекция от 2009, но Jones е първият артист, който постига такъв успех с нов албум. Той е и първият Уелски изпълнител под #1 за последното десетилетие след Marina & the Diamonds през 2012.

Jones споделя: “Това постижение е огромно, просто невероятно. Горд съм с всеки, който ми помогна за създаването на албума. Работих с уникален екип и резултатът е невероятен. Прекрасно е, че публиката ми е позволявала да се изразявам музикално във всеки един момент от живота си и винаги ме е подкрепяла. Благодарен съм завинаги.

Албумът Surrounded By Time представя Tom Jones в една по-експериментална светлина. Съпродуценти на проекта са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера. Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като by Bob Dylan, Cat Stevens/Yusuf Islam, Terry Callier, Michel Legrand.

Албумът Surrounded By Time е наличен за поръчки на CD & винил в онлайн магазина MusicMall.bg.

Продължете понататък

Горещо