Открийте ни и в

Lifestyle

Vivre отбелязва 50% скок на продажбите през 2020 година

MIKA

публикувано

на

Vivre отбелязва 50% скок на продажбите през 2020 година 26

снимка: ПР

Онлайн търговецът отчете приходи от над 61 млн. евро

Водещият онлайн търговец на домашен дизайн за Централна и Източна Европа Vivre отчита увеличение на продажбите с 50% през изминалата 2020 г. Приходите възлизат на над 61 млн. евро с оперативна печалба (EBITDA) над 3,5 млн. евро.

Близо 60% от продажбите се поделят между три категории. Най-продавани през 2020 г. са мебелите с дял от 37%, следвани от текстил и килими (11,2%). Домашни декорации и аксесоари се нареждат на трето място с 11%. Увеличаването на потреблението, особено при обзавеждането на дома, е свързано с факта, че много хора останаха да работят от вкъщи.

През 2020 г. Vivre затвърди позициите си в сферата на електронната търговия на мебели и дизайн за дома, базирани на ускореното разрастване на всички продуктови линии и повишената автоматизация на оперативния поток.  Броят на партньорите (доставчици и продавачи) наброява 9850 компании, което представлява ръст от 12% в сравнение с 2019 г.

„Отчитайки резултатите, работата на пълни обороти и предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията, можем да обобщим, че 2020 г. беше невероятно успешна за Vivre. Средната стойност на потребителската кошница се увеличи с 20% спрямо прогнозите ни. Ускореният преход към онлайн услуги и търговия ни позволи да посрещнем изискванията на нашите клиенти чрез динамични предложения, съобразени с техните нужди. Организационната структура на Vivre позволи бързото и безпроблемно преминаване към „хоум офис“ режим. Все пак ние сме дигитални по природа, затова и много от колегите ни отдавна работят от различни локации. Приоритетът ни беше да повишим ефективността на оперативния поток, затова усилията ни бяха насочени към изчистването на всички спънки и слаби места по веригата за доставки и изпълнението на поръчки“, споделя Моника Кадоган, основател и изпълнителен директор на Vivre.

В година на пандемия стартира програмата Vivre Marketplace, която осигури на офлайн продавачите бърз и лесен достъп до онлайн платформата на компанията. В момента Vivre Marketplace работи само в Румъния, но през 2021 г. се планира ускорена международна експанзия.

„Vivre Marketplace беше нашата възможност за растеж през 2020 г. Тази инициатива ни отвори вратата за сътрудничество с традиционните търговци и в същото време отговори на желанията на потребителите, без да натоварваме излишно нашата логистична мрежа“, каза Моника Кадоган.

В момента компанията предоставя продуктите от каталога през собствената си ритейл мрежа (собствени складови наличности) за срок на доставка, който варира от 2 дни до 3-4 седмици. Vivre разчита и на продуктите идващи от инициативата Marketplace, която осигурява по-бърза доставка: 1-2 дни за Румъния и до 5 дни за останалите държави в зависимост от местната логистика.

Vivre е водещ онлайн търговец в индустрията на дизайна на дома и декора, основан през 2012 г., опериращ в 9 държави в Централна и Източна Европа – Румъния, България, Унгария, Словакия, Словения, Чехия, Хърватия, Полша и Гърция. Vivre ежедневно предлага хиляди нови продукти на хората, които искат да бъдат дизайнери на своите домове.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

MIKA

публикувано

на

от

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 27

снимка: ПР

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, страст – това са само част от думите, с които можем да определим младата гримьорка, Никол Бойчева. С открит интерес наблюдаваме снимките в нейната медия – красива дама със съвършен грим, изпипан до последния детайл и широка усмивка, грееща на лицето ѝ.

Никол е втора година студент в един от най-престижните университети в България – Нов Български Университет. Как съчетава образованието с работата, какви предизвикателства среща по пътя в кариерата си и други интересни факти от професионалния ѝ живот ще разберете в следната статия.

Никол е един обикновен човек. Никога не е смятала себе си за нещо повече от другите. Тя е една много цветна личност, с изключително много интереси и мечти, както си личи от гримовете, които прави.

Създаването на NSB Beauty крие много интересна история. Самата инстаграм страница @_nsb_beauty_, е създадена в началото на първата Ковид карантина(2020г.). Тогава Никол решила да покаже публично страстта си към грима. Тъй като разполагала с много свободно време, е имала възможност да изпробва някои нови неща, както и да експериментира с многообразни визии. Така стремежът ѝ да става по-добра се усилвал с всяка следваща визия.

Опитвах се да усъвършенствам уменията си, да изпробвам нови техники и многобройни цветове. От там много хора се свързаха с мен, за да направя техния дневен или арт грим.“.

Любовта и страстта на госпожица Бойчева към грима се появили преди няколко години. Както всички нас, тя е започнала да учи как да се гримира от клипове в YouTube и статии в различни женски списания. И като всяко начало – не е било лесно и не винаги грима е изглеждал добре. Тя споделя, че чрез грима, успява да покажа себе си и колко цветна личност е. Рисуването върху лицето ѝ и експериментирането с различни визии, помага на вътрешното ѝ Аз да излезе наяве. Професионално започнала да се занимава с грим със започването на пандемията миналата година. Тогава е намерила време да преоткрие себе си и своята любов към грима.

Предизвикателствата в нейната професия не спират. Никол все още се бори с това да пробие в сферата на гримьорството, но колкото и препятствия да срещне по пътя към успеха, не смята да се отказва.

Талантът и меракът в работата на гримьора вървят ръка за ръка. Бойчева смята себе си за талантлива личност, защото се учи бързо. От дете проявява творчески заложби – рисува добре и обича да твори различни неща с ръцете си.

За талантливата гримьорка работата е удоволствие. Тя може да направи от всеки грим изкуство и да накара всеки неин клиент да се почувства специален и да получи грима, за който винаги си е мечтал, дори и по-добър. Тя е амбициозна, млада и готова за нови предизвикателства.

Продължете понататък

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

MIKA

публикувано

на

от

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 28

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Продължете понататък
Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк 29
Културапреди 1 седмица

Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’. 30
Музикапреди 1 седмица

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’.

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август 31
Музикапреди 1 седмица

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 32
Lifestyleпреди 1 седмица

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 33
Lifestyleпреди 1 седмица

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас 34
Културапреди 1 седмица

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас

"Модерно е да се чете" подарява една дузина "хранилки" с долари 35
Lifestyleпреди 1 седмица

“Модерно е да се чете” подарява една дузина “хранилки” с долари

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин 36
Културапреди 1 седмица

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица 37
Културапреди 1 седмица

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR 38
Lifestyleпреди 1 седмица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

Горещо