Connect with us

Общество

Warner Bros. Discovery осигурява ново дългосрочно партньорство за US Open на 45 пазара в Европа

Avatar

Публикувано

на

Warner Bros. Discovery разшири правата си да показва US Open на 45 пазара* в Европа, включително ексклузивен достъп на 42 територии, след постигане на ново петгодишно споразумение с Тенис асоциацията на Съединените щати (USTA).

Сделката включва права на живо и акценти от всеки мач на всеки корт на сайта на Eurosport в допълнение към телевизионното отразяване на живо по време на турнира по каналите Eurosport 1 и 2. Цялото съдържание ще е достъпно и в стрийминг платформата Discovery+**, която не е налична у нас. Феновете на тениса на тези пазари ще имат опцията да гледат най-добрите мачове в каналите на Warner Bros. Discovery, като така обхвата на турнира се разширява още повече.

Подновеното партньорство означава, че Eurosport ще разшири асоциирането си с последния турнир от Големия шлем за годината, а новината идва 25 години след първото излъчване на турнира през 2001 г.. Като „дом на тениса“, Warner Bros. Discovery показва повече от мачовете на живо от всеки друг спортен оператор, с над 720 часа тенис на живо годишно във всички платформи, включително отразяване на всеки турнир от Големия шлем***, сезона на ATP на 10 пазара, Laver Cup и всеки олимпийски тенис мач.

Трожан Пайо, вицепрезидент, придобиване на спортни права, Warner Bros. Discovery Europe, кометира: „Като безспорен „дом на тениса“, нашата марка е синоним на спорта. През последните 25 години ние дадохме на феновете достъп до някои от най-запомнящите се моменти в историята на US Open, като същевременно непрекъснато увеличаваме зрителите на турнирите в цяла Европа.“

Като доверен партньор на USTA, ние разработихме доказана стратегия за използване на пълния мащаб на нашите канали и платформи за показване и покритие на възможно най-широка аудитория. Това, съчетано с нашата ненадмината тенис експертиза, технически иновации и способност за разказване на истории, означава, че предлагаме на феновете по-дълбоко и по-завладяващо изживяване при гледането с всяка следваща година. Очакваме с нетърпение по-нататъшното разширяване на нашите отношения с този исторически турнир, което ще ни позволи да отключим силата на тениса и зрителите на нашите пазари да му се наслаждават.“

Advertisement

Новината идва, след като Warner Bros. Discovery отчете рекордна ангажираност на публиката на много големи пазари след US Open 2022. Това включва най-доброто представяне до момента с осигуряване на най-високата гледаемост на канала Eurosport 2, посветен на показване на релевантни местни звезди на всеки пазар. Също така и стрийминг в дигиталните платформи на WBD и удвояване на аудиторията на турнира на годишна база в Discovery+.

С новото споразумение Warner Bros. Discovery ще продължи да дава поглед от близо за развоя на състезанията, като същевременно ще предоставя най-добрите експертни коментари на шампиони от Големия шлем, включително Матс Виландер и Джон Макенроу. Всичко това към възможно най-широка аудитория, допълвайки предаванията на живо. Компанията се надява да подобри постижението си от повече от един милион ежедневни уникални потребители, посещавали Eurosport.com за тенис съдържание по време на турнира през 2022 г.

Continue Reading
Advertisement