Connect with us

Tехнологии

Wi-Fi 6 Plus рутера HUAWEI WiFi AX3 със специална цена в Технополис

Avatar

Публикувано

на

Huawei WiFi AX3 2

България е известна с качествения високоскоростен интернет за дома, предлаган от водещите доставчици, а консумацията на съдържание, игрите онлайн, видео срещите и други форми на учене, работа и забавление стават все по-застъпена част от ежедневието ни. И в повечето случаи за всички тези активности ползваме домашната Wi-Fi мрежа. Нейната скорост и стабилност обаче в огромна степен зависят от Wi-Fi рутера, който разпределя постъпилия по кабел ресурс за безжична връзка с устройствата на вашето семейство и гости.

Huawei e компания, чийто основен фокус винаги са били модерните комуникации, и е основен участник в разработването и стандартизирането на Wi-Fi 6 технологията. Експерти от Huawei оглавяват работни групи на тема Wi-Fi. Сред тях е Д-р Осама Абул-Магд – председател на групата, отговаряща за стандарта Wi-Fi 6 (802.11ax). Компанията инвестира дългосрочно в Wi-Fi 6 стандарта и не само предлага продукти, които го поддържат, като флагманите P40 Pro и Mate 40 Pro, а интегрира уникална технология за комуникация на ниво чипсет като използва разработените от Huawei Wi-Fi чипове от серията Gigahome.

Най-новият рутер на компанията – HUAWEI WiFi AX3, идва с поддръжка на високоскоростния Wi-Fi 6 стандарт, както и съвместимост с Wi-Fi 5, и цели точно това – да получите максимално бърза и стабилна безжична свързаност у дома. Той се предлага на пазара в две конфигурации – четириядрена и двуядрена, съответно на препоръчителни крайноклиентски цени от 159 лв и 119 лева, а от 23 април до 13 май Технополис има още по-изкушаващо предложение – двуядрената (Dual-Core) версия на промоционална цена от 99 лева.

И двата варианта са базирани на собствения процесор на Huawei – Gigahome Wi-Fi 6, работещ съответно на 1.4GHz за четириядрената и 1.2GHz за двуядрената версия. Те поддържат скорост на предаване до 2402 Mbps при 5GHz и 574 Мbps при 2.4 GHz, което означава комбинирана теоретична скорост от 3000 Mbps.

При комуникация с друго Huawei устройство, поддържащо стандарта Wi-Fi 6, новините са още по-добри, тъй като честотната лента от 80 MHz може да се разшири до 160MHz, което води до потенциално двойно увеличение на скоростта. Това стои зад обозначението Wi-Fi 6 Plus. С Wi-Fi 6 Plus, oсвен за бърза връзка, чипсетът Gigahome Wi-Fi 6 помага и за нейното високо качество навсякъде в дома ви. Той осъществява автоматично фрагментиране на пакетите в режим на близко предаване посредством динамична тясна честотна лента, като така стабилизира работната честота на 2MHz за по-добро проникване през стени и други прегради. Поддържа се и Mesh режим, в който рутерите могат да работят като усилватели на сигнала и така позволяват изграждането на по-големи жични, безжични и хибридни мрежи в случаите, когато се търси покритие на по-голяма площ в по-сложна инфраструктура.

Advertisement

Четириядрената версия на HUAWEI WiFi AX3 предлага и някои допълнителни екстри. Например ако просто доближите отключен Android смартфон с активирано NFC до NFC полето на рутера, той ще се свърже с Wi-Fi мрежата, без да е неободимо да се въвежда парола – изключително удобна опция за гости и домашни партита.

Wi-Fi рутерите на Huawei осигуряват безжична връзка, с която ще искате да се похвалите. Нещо повече – с тях няма да се налага да криете самия рутер, дори напротив. Със стилен дизайн в бял мат, те подхождат на всеки модерен дом, който ще направят по-свързан от всякога.

Пълната гама от рутери на Huawei, достъпни на бългаския пазар, може да намерите тук: https://consumer.huawei.com/bg/routers/

Continue Reading
Advertisement