Открийте ни и в

Култура

“WithoutBorders” / ”FaraFrontiere” / ”БезГраници“ започва след броени дни

публикувано

на

"WithoutBorders" / ”FaraFrontiere” / ”БезГраници“ започва след броени дни 141

От 30ти септември до 8ми октомври в “Двореца“ – Балчик и Добрич в България, и румънския курорт “Венус“, ще се проведе седмото издание (в малък формат с фокус към визуалните изкуства) на Международния арт форум и фестивал  “WithoutBorders” / ”FaraFrontiere” / ”БезГраници“. По време на събитието се очакват 20 визуални артисти от Румъния, България, Русия, Турция, Испания (Навара и Каталуния), Република Македония, Еквадор, САЩ, Нидерландия, Белгия и Германия. Те ще участват на арт пленера част от форума.

“WithoutBorders” е едно от водещите балкански крос-културни събития носещи европейската ценностна система и промотиращи взаимното разбиране между културите, толерантността, мирното и приятелско съществуване, и културния обмен. Форумът цели да се превърне в катализатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.
По време на събитието за шести път ще се проведат изложби на художници и фотографи: първата в „Художествена Галерия“ – Добрич на 3ти октомври, втората в хотел „Мера Ризърт“ в курортен комплекс „Венус“ (Румъния) на 6ти октомври и третата финална в галерия „Тихото Гнездо“ в „Двореца“- Балчи на 7ми октомври.  Начален час и за трите изложни е 18:00ч.

Форумът е продукция на „Стопанска Камара“ – Варна с партньорството на „Двореца“ – Балчик, „Джобскалатис“ и „Асоциация Калатис 357” – Румъния, и международната арт мрежа „Скендерман”

Събитието стартира през 2003 година, като предходните издания бяха през 2003, 2009, 2011, 2013, 2014 и 2015 година. От 2013 събитието традиционно се провежда едновременно от двете страни на границата в България и Румъния.

“БезГраници“ започна като конференция за културна политика и арт мениджмънт, включвайки водещи световни фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Следващото голямо издание на „БезГраници“ се планира за септември 2017 когато се очакват 80 участника от цял свят.

 Участници 2016:

Рон Вейерс (Нидерландия)

Чума Аргинaриз (Навара-Испания)

Луйза Кала (Румъния)

Марина Варенцова-Русева (Русия)

Николай Русев (България)

Хуан Мануел Фернандез Куичан (Еквадор/Навара-Испания)

Гюлай Юксел (Турция)

Божидар Тонев (България)

Майдер Куадра (Навара-Испания)

Чема Гомес (Каталуния-Испания)

Роберт Цветковски (Република Македония)

Брайко Брайков (България)

Дъг Стюбер (САЩ)

Румяна Тенева (България/Навара-Испания)

Ясен Казанджиев (България/Навара-Испания)

Марлийн Девулф (Белгия)

Марияс Шуман (Германия)

и други.

 

Реклама