Connect with us

Полезно

Wizz Air активно набира кандидати от България за своята Академията за пилоти

Avatar

Публикувано

на

1 3 jpg

снимка: ПР

Отлични възможности за кариерно израстване и конкурентна заплата са сред топ предимствата за бъдещите пилоти

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивият авиопревозвач в световен мащаб, обяви днес, че увеличава набирането на кандидати за своята Академия за пилоти. Авиокомпанията планира да назначи над 4600 нови пилоти като продължение на амбициозните планове за утрояване размера на флотилията си до 2030 г. От стартирането на програмата през 2017 г. над 100 кандидати са я завършили успешно и сега работят в Wizz Air като пилоти.

WIZZ Академия за пилоти е водеща на пазара програма за обучение на силно мотивирани кандидати, имащи желанието да придобият лиценз за търговски пилот. Програмата предоставя лесен и финансово по-достъпен начин за получаване на правото за практикуване на престижната професия търговски пилот. Приемат се кандидати с малък или никакъв опит, които се обучават 18 месеца. Програмата се предлага в летателните училища Trener Flight Academy в Унгария и в Egnatia Aviation в Гърция, а повече за нея може да видите във видеото тук.

Интегрираната програма за пилоти започва с обучение Ab-Initio, по време на което кандидатите придобиват необходимите теоретични знания и умения, за да станат пилоти. Успешно завършилите преминават към по-задълбочено обучение, което включва петседмичен преходен курс за управление на Airbus A320. Преди да станат пълноправни пилоти на авиокомпанията Wizz Air, те задължително минават специализирано вътрешно обучение.

Advertisement

Програмата на Wizz Air е по-финансово достъпна в сравнение с други програми на авиокомпании и струва 61 460 евро. Кандидатите плащат само 13 950 евро преди началото на курса, а останалата такса се предплаща от авиокомпанията, ако кадрите покрият изисквания стандарт след петия месец на обучение. Обучаващите плащат оставащата такса на вноски, след като започнат да получават пълна заплата като първи офицер в Wizz Air.

С цел постигане на още по-висока финансова ефективност Wizz Air допълнително намали таксата за набиране на персонал в Pilot Academy до 85 евро във всичките си летателни училища. Преди таксата в Trener Flight Academy беше 110 евро, а в Egnatia Aviation – 148 евро.

Кадетите, които се присъединяват към Wizz Air чрез програмата Pilot Academy, ще имат възможност да управляват самолет от непрекъснато нарастващата флотилия на авиокомпанията от нови, ултрамодерни и устойчиви самолети Airbus по над 1100 маршрута до почти 200 дестинации в 50+ държави. Wizz Air приветства всички кандидати, имащи желанието да станат пилоти и да научат повече за програмата, да се присъединят към виртуалния ден на отворените врати на 12 декември 2022 г. в 18:00 ч. Регистрацията е задължителна и се прави тук. Кандидатстването по програмата се случва на уебсайта на Wizz Air Pilot Academy.

Атила Товари, ръководител на обученията за пилоти в Wizz Air, каза: „Радваме се, че отваряме хиляди нови пилотски позиции. Това е вълнуващо време за нас и показва растежа и желанието ни да предлагаме висококачествено обучение на амбициозни пилоти. Целта на Академията за пилоти на Wizz Air е да помогне на множество ентусиасти да сбъднат мечтата си да бъдат пилоти, като им предложи обучение, включващо технологии от последно поколение и опция за отложено плащане. На завършилите успешно Академията с голяма радост предлагаме отлични възможности за кариерно израстване, конкурентна заплата и атрактивен пакет от компенсации и предимства. Очакваме с нетърпение да се срещнем със следващото поколение пилоти на Wizz Air на предстоящите ни Дни на отворените врати.“

Advertisement
Continue Reading
Advertisement