Connect with us

Lifestyle

Wizz Air вече е третата най-голяма авиокомпания в Италия

Avatar

Публикувано

на

снимка:ПР

Превозвачът добавя 12 нови маршрута и 750 000 допълнителни места в продажба от Рим и Милано

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-устойчива нискотарифна авиокомпания в Европа, обяви ново разширяване на базите си в Италия, с което се превръща в третата най-голяма авиокомпания в Италия. Превозвачът добавя три нови самолета А321neo в своите бази в Италия – два на летище Фиумичино в Рим и един на летище Малпенса в Милано.

Този ход ще направи възможно стартирането на 12 нови маршрута през октомври 2022 г. и увеличена честота на пет от маршрутите на Wizz Air от летище Фиумичино в Рим и на три от летище Малпенса в Милано. Билетите за тях са вече достъпни на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията.

След пристигането на новите три самолета на летището в Рим базата на компанията там ще разполага вече със седем самолета и ще предлага общо 65 маршрута, като 7 от тях са напълно нови за столицата на Италия. Пътниците вече ще имат възможността да пътуват до Барселона, Гьотеборг, Малага, Париж Орли, Порто, Севиля и Валенсия. Освен това допълнителният капацитет ще позволи на Wizz Air да увеличи честотата на полетите си от базата си там до Айндховен, Хургада, Париж Орли, Тел Авив и Ереван.

Advertisement

Базата на Wizz Air на летище Милано Малпенса ще получи един допълнителен самолет и така ще разполага с общо шест. С този нов самолет авиокомпанията ще стартира от октомври 2022 г. пет нови маршрута до Кардиф, Джеда, Марса Алам, Рияд и Ереван. Този допълнителен капацитет също означава, че Wizz Air може да увеличи честотата на полетите по маршрутите до Тел Авив, Катания и Атина. С това разширение авиокомпанията вече ще обслужва маршрути до общо 43 дестинации от Милано Малпенса.

Робърт Кери, президент на Wizz Air, коментира: „Радваме се, че разширяваме дейността си в Италия и се превръщаме в третата по големина авиокомпания в страната, демонстрирайки нашия ангажимент към пазара. Добавянето на на тези три допълнителни самолета на летищата Рим Фиумичино и Милано Малпенса ще ни позволи да укрепим допълнително позицията ни на вътрешния пазар, давайки възможност на нашите клиенти да пътуват до 12 нови дестинации от Рим и Милано.“

Дългогодишният фокус на Wizz Air върху предоставянето на нискотарифни и разнообразни маршрути стои зад още един нов ход на авиокомпанията – да вземе трудното решение да затвори базата си на летище Палермо. От 3 ноември 2022 г. самолетите, които в момента са базирани там, ще бъдат преразпределени, за да подкрепят разширяването в Рим и Милано.

Авиокомпанията ще продължи да лети до летище Палермо, като изпълнява ежедневни полети между Милано Малпенса и Венеция Марко Поло до Палермо и гарантира, че може да продължи да обслужва лоялните си местни клиенти. Въпреки че маршрутите между Палермо и Торино и Палермо и Болоня ще бъдат прекратени, това представлява само 4% от вътрешния италиански график на Wizz Air. Авиопревозвачът ще продължи да изпълнява повече от 220 вътрешни седмични полета и ще разшири услугата си от Торино и Болоня до базата си на летище Катания Фонтанароса, където има три базирани самолета.

НОВИ МАШРУТИ НА WIZZ AIR

Advertisement
          МАРШРУТ ЧЕСТОТА ЦЕНИ ОТ* СТАРТ ОТ
Милано Малпенса – Кардиф  Сряда, неделя 24.99 евро 30 октомври 2022 г.
Милано Малпенса – Ереван Вторник, събота 54.99 евро 10 януари 2023 г.
Милано Малпенса – Марса Алам Сряда, неделя 49.99 евро 11 януари 2023 г.
Милано Малпенса – Джеда Вторник, събота 54.99 евро 3 декември 2022 г.
Милано Малпенса –  Рияд Четвъртък, неделя 54.99 евро 20 април 2023 г.
Рим Фиумичино – Барселона Всекидневно 24.99 евро 12 декември 2022 г.
Рим Фиумичино – Валенсия Вторник, четвъртък, събота 24.99 евро 13 декември 2022 г.
Рим Фиумичино – Порто Вторник, четвъртък, събота 24.99 евро 13 декември 2022 г.
Рим Фиумичино – Париж Понеделник, сряда, четвъртък, петък, неделя 24.99 евро 12 декември 2022 г.
Рим Фиумичино – Севиля Вторник, четвъртък, събота 24.99 евро 29 април 2023 г.
Рим Фиумичино –  Малага Сряда, четвъртък, петък, неделя 24.00 евро 28 април 2023 г.
Рим Фиумичино – Гьотеборг Сряда, неделя 24.99 евро 30 април 2023 г.

*Еднопосочен билет с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 см). Багажът на колела и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената е валидна само за резервации направени на wizzair.com и през мобилното приложение WIZZ. 

**В сила са правила, условия и изключения. 

Continue Reading
Advertisement