Открийте ни и в

Общество

Wizz Air инсталира трети симулатор в тренировъчния си център в Будапеща

Avatar

публикувано

на

Wizz Air инсталира трети симулатор в тренировъчния си център в Будапеща 141

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, обяви инсталирането на трети симулатор за пълен полет в своя модерен тренировъчен център в Будапеща, Унгария, на 6 януари 2022 г.

След инвестиция от 7,7 милиона евро, новоизграденият симулатор 7000XR за пълен полет (FFS) на CAE, който симулира един от самолетите A320neo на Wizz Air, ще се присъедини към два други подобни симулатора и един фиксиран в тренировъчния център на авиокомпанията, увеличавайки капацитета за обучение с 33%. Това е важен момент за Wizz Air, тъй като ще гарантира до 6800 допълнителни часа капацитет за FFS обучение, потвърждавайки положителната перспектива и ангажимента на авиокомпанията да наеме 4600 нови пилоти до 2030 г.

Над 1700 пилоти ще се обучават на новия симулатор всяка година, който ще се използва ексклузивно от настоящи и бъдещи пилоти на Wizz Air. Симулаторът също така ще помогне за обучение на нови кадети, присъединяващи се от Wizz Air Pilot Academy, тъй като авиокомпанията следва амбициозните си планове за растеж – да утрои размера на флотилията си през следващите десет години и да стане авиокомпания с 500 самолета.

Майкъл Делехант, главен оперативен директор на групата и вицепрезидент на Wizz Air, коментира: „Развълнувани сме да добавим допълнителен симулатор за пълен полет в нашия тренировъчен център в Будапеща. Новият симулатор подчертава нашия ангажимент за предоставяне на висококачествено обучение и развитие и ще подкрепи текущото набиране на пилоти в нашата мрежа. В допълнение това ще подпомогне нашите планове за ръст, докато индустрията продължава да се възстановява от пандемията. Ние сме развълнувани да доведем таланти от цял свят в Унгария, за да създадем пилотите на бъдещето в този симулатор от последно поколение.“

Реклама