Открийте ни и в

Lifestyle

Wizz Air обяви основаването на нискотарифна авиокомпания в Абу Даби

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air), най-зелената авиокомпания в Европа* и най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви днес, че е постигнала принципно споразумение за основаването на Wizz Air Abu Dhabi (Обединени арабски емирства) в партньорство с Abu Dhabi Development Holding PJSC (ADDH). Това ще бъде първата авиокомпания на Wizz Air, създадена извън Европа.

Предвижда се Wizz Air Abu Dhabi да бъде създадена чрез съвместно предприятие, а операциите се очаква да стартират през втората половина на 2020 г. Новата авиокомпания ще се съсредоточи върху откриването на маршрути до пазари, на които Wizz Air има съществуваща дейност с висок ръст, а именно Централна, Източна и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дългосрочен план. Wizz Air вярва, че създаването на наистина нискотарифна авиокомпания в Абу Даби може да допринесе допълнително за установяването на Абу Даби като културна и туристическа дестинация от световна класа. Дълбоките познания на ADDH за местния пазар, тяхната подкрепа и съвети са особено ценни за WIZZ и ще помогнат много за успешното развитие на новата компания.

Установяването на новата авиокомпания зависи, наред с други неща, от подписаването на споразумение с ADDH и влизането в сила на определена документация, получаване на всички необходими вътрешни и външни одобрения и съгласия, и новата авиокомпания да отговори на регулаторните изисквания на Общото управление на гражданската авиация на ОАЕ, за да получи Сертификат за въздушен оператор.

С флотилия, съставена от Airbus A321neo, най-ефективния теснофюзелажен самолет в света, Wizz Air Abu Dhabi ще получи достъп до пазари с общо 5 милиарда клиенти в цяла Европа и извън нея. В съответствие с клиентската политика на Wizz Air по цял свят, новата авиокомпания ще предложи на пътниците висококачествено въздушно пътуване на достъпни цени, на борда на една от най-зелените самолетни флотилии*.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Holdings, коментира днес в Абу Даби: „Горди сме, че първата ни авиокомпания, която е създадена извън Европа, ще бъде в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства. Дълбоките познания на ADDH за местния пазар, тяхната подкрепа и съвети са особено ценни за WIZZ и ще помогнат много за успешното развитие на тази нова нискотарифна авиокомпания. Wizz Air Abu Dhabi неизменно ще допринесе за ускоряване на крачката по пътя на растеж на Wizz Air, основан на нашия успешен нискотарифен бизнес модел, предлагащ достъпни пътувания за все повече клиенти. Вярваме, че новата авиокомпания има потенциал да бъде важен играч в региона. Бих искал да изкажа най-голяма благодарност на H.Пр. Шейх Мохамед Бин Хамад Бин Тахнут Ал Нахиян и г-н Мохамед Ал Сувайди за тяхната отдаденост и подкрепа, без които това уникално партньорство не би било възможно.“

H.Пр. Шейх Мохамед Бин Хамад Бин Тахнут Ал Нахиян, председателят на летищата в Абу Даби сподели: „Тъй като международното летище в Абу Даби продължава своя растеж като основен портал към ОАЕ и региона наоколо, ние приветстваме всяка авиокомпания, готова да допринесе за ръста на региона, като тази нова авиокомпания, и ефекта, който това партньорство с WIZZ ще окаже върху нашето национално икономическо развитие. Очакваме с нетърпение да изградим изключително успешно сътрудничество през следващите години. “

Г-н Мохамед Хасан Ал Сувайди, изпълнителен директор на ADDH, заяви: „Като надежден правителствен партньор с ясен мандат да засили ключовите сектори на непетролната икономика в Абу Даби, ние сме горди да си партнираме с Wizz Air, авиокомпания със силно присъствие на пазара и популярност на марката на ключови пазари в Европа. Чрез нашето партньорство с Wizz Air ние се стремим да използваме нарастващото търсене на бюджетни пътувания и да подкрепим непрекъснатия растеж на Абу Даби като културна и туристическа дестинация от световна класа. “

Брайън Томпсън, главен изпълнителен директор на компанията Abu Dhabi Airports, коментира: „Създаването на новата авиокомпания е допълнително свидетелство за стабилната авиационна инфраструктура на емирството. В допълнение към силната програма за трансфер на пътници, Международното летище в Абу Даби (AUH) също отбеляза увеличение на трафика на пътници от различен произход и дестинация през тази година, оставайки един от най-бързоразвиващите се летищни центрове в региона. Новите предложения за пътувания продължават да вдъхновяват посетители от цял свят да дойдат в Абу Даби. Каним всички да посетят Абу Даби и с нетърпение очакваме да приветстваме все повече посетителите у нас, благодарение на новата авиокомпания, и им обещаваме изключително преживяване. ”

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air бяха най-ниските сред европейските авиокомпании през ноември 2019 г. (57.2 г/км/пътник)

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Горещо